3 ianuarie: Ziua J. R. R. Tolkien

 Anual, Ziua J. R. R. Tolkien se desfășoară pe 3 ianuarie, data de naștere a autorului cărții "Stăpânul inelelor". Cu acest prilej, suntem încurajați să toastăm în cinstea lui, așa cum Frodo toastează în fiecare an în onoarea unchiului său, Bilbo, cu ocazia zilei sale de naștere. Dacă dorim să celebrăm J. R. R. Tolkien și cu ceva mâncare, în maniera unui adevărat hobbit, Frodo ar aproba cu siguranță asta!


Pe lângă faptul că "Hobbitul" și "Stăpânul inelelor" au influențat direct întregul gen literar al fanteziei, aceste opere au deschis porțile și pentru creativitatea unor scriitori ca David Eddings, Robert Jordan și Ursula K. LeGuin printre alții. Mulți critici descriu opera majoră a lui Tolkien ca o alegorie combinând ororile primului război mondial cu înlăturarea vieții pastorale fărămițându-se sub impactul industrialismului.    

                             

3 ianuarie: Ziua J. R. R. Tolkien

Ciocnirea acestor puncte de vedere opuse și calea în care Tolkien o descrie cu măiestrie au fost amplificate de fimele lui Peter Jackson, de splendoarea lor vizuală, așa că nu este de mirare că Societatea Tolkien, fondată în 1969, continuă să dăinuie. 


2 ianuarie: Ziua Mondială a Introvertitului


Scriitorul a interacționat cu această societate în zilele timpurii ale acesteia, asistentul său telefonându-i liderei societățîi după ce aceasta ii trimisese un pachet cu tutun din cel mai fin în onoarea numirii lui Tolkien ca și Comandant al Ordinului Imperiului Britanic. 


Desigur, Societatea Tolkien și-a declarat angajamentul de a celebra ziua de naștere a scriitorului cu un toast, în fiecare an, pe 3 ianuarie. 


3 ianuarie: Ziua Sărbătoririi Somnului

3 ianuarie: Ziua J. R. R. Tolkien 3 ianuarie: Ziua J. R. R. Tolkien Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 02, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.