8 ianuarie: Ziua Mondială a Tastării / Dactilografierii

 Ziua Mondială a Tastării / Dactilografierii, celebrată anual pe 8 ianuarie, este una semnificativă nu pentru că onorează o personalitate remarcabilă, un eveniment istoric important sau vreun lider religios de seamă, ci întrucât este închinată abilității de a dactilografia sau a tasta și a comunica astfel unii cu alții.


Pentru unii, această zi este asociată cu textingul ori trimiterea unui email. Altora le aduce aminte de zilele de demult când birourile, firmele de afaceri angajau dactilografe, ce au devenit apoi cunoscute ca secretare, având astfel mai multe responsabilități decât cea de a dactilografia. În fine, altora, cu o mai mare imaginație, le trezește în minte portretizarea din mai multe filme a unui scriitor aplecat asupra biroului său, creând un roman de succes la vechea sa mașină de scris.       

           

8 ianuarie: Ziua Mondială a Tastării / Dactilografierii

Primele mașini de scris comercializate au apărut în 1874, ajungând să fie folosite pe larg în birouri la mijlocul anilor 1880. După această invenție, dactilografiatul, ca o abilitate esențială, a fost tot mai căutat de numeroși comercianți, oameni de afaceri și publiciști. A dus la ivirea a milioane locuri de muncă pe tot globul și a determinat generații să învețe să utilizeze mașinile de scris, să creeze documente scrise concise, informative, instaurând o modalitate cu totul nouă de comunicare.


7 ianuarie 2023: Anul Nou Mahayana


Ziua Mondială a Tastării / Dactilografierii a fost fondată în Malaezia și este, în prezent, sărbătorită pe toate meridianele pământului. Concursul de viteză de dactilografiere malaezian din 2011 a fost primul eveniment care a consacrat Ziua Mondială a Tastarii / Dactilografierii în calendarele din întreaga lume. 


8 ianuarie: Ziua Băii cu Clăbuci / Spumă

8 ianuarie: Ziua Mondială a Tastării / Dactilografierii 8 ianuarie: Ziua Mondială a Tastării / Dactilografierii Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 07, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.