11 februarie: Ziua Globală a Filmului

 Ziua Globală a Filmului este sărbătorita în fiecare an în a doua sâmbătă din februarie, pentru a coincide cu perioada acordării premiilor Oscar. Dacă în 2023 are loc pe 11 februarie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 10 februarie, 2025 - 8 februarie, 2026 - 14 februarie. 


Această zi a fost înființată pentru a se celebra puterea filmelor și capacitatea lor de a inspira, a mișca emoțional oamenii și a le transforma viețile. Ziua Globală a Filmului ne oferă oportunitatea de a onora peliculele și a le vedea pe cele mai recente.                       


11 februarie: Ziua Globală a Filmului

Ziua Globală a Filmului a fost întemeiată de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences / Academia de arte și științe ale filmului, din SUA.


 Cu acest prilej,  Academia a vrut să ofere oamenilor prilejul de a fi o zi împreună pentru a discuta despre cinematografie și punctele sale forte. Avem, astfel, inclusiv ocazia de a revedea pelicule clasice, favorite.


Filmul reprezintă o artă vizuală care utilizează o serie de fotografii de acțiune în mișcare. Aceasta este apoi prezentată  într-o succesiune cu o rată de 24 de cadre pe secundă. Din cauza fenomenului numit "persistența viziunii", fotografiile par să dea impresia de mișcare pentru ochii umani.


În prezent, filmele folosesc camere sofisticate, precum și o grafică pe computer avansată și software-uri pentru a transpune pe ecrane povești într-un mod cât mai interesant, mai incitant. 


10 februarie: Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu


Repere din istoria Zilei Globale a Filmului


- 1893: "Black Maria" (Maria Neagră), cunoscută și ca teatrul cinematografic, devine studioul de producere de filme al lui Thomas Edison.


- 1912: Hollywood - Un număr de companii cinematografice majore își amplasează facilitățile de producție în California sudică, din Los Angeles, datorită condițiilor bune de vreme care sprijină crearea de filme în decursul întregului an.


- 1929: are loc prima înmanare de premii Oscar ale Academiei, la hotelul din Hollywood, Roosvelt, cu 15 statute Oscar oferite unor diferiți artișți.


- 2020: Este sărbătorită prima Zi Globală a Filmului de către Academie, înainte de cea de-a nouăzecișidoua ediție a Premiilor Oscar. 


11 februarie: Ziua Fă-ți un Prieten


11 februarie: Ziua Globală a Filmului 11 februarie: Ziua Globală a Filmului Reviewed by Diana Popescu on februarie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.