10 februarie: Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu

 Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu este celebrată în a doua vineri din februarie, fiind dedicată navetei pe biciclete. Dacă în 2023, această sărbătoare are loc pe 10 februarie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 9 februarie, 2025 - 14 februarie, 2026 - 13 februarie.


Această zi a fost creată pentru a încuraja oamenii din toată lumea să ia în considerare deplasarea la lucru pe bicicletă, ca una opusă alternativei de a șofa.           

                

10 februarie: Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu

Cu prilejul celebrării de pe 10 februarie au loc o serie de evenimente asociate cu ciclismul și se pune accentul pe îmbunătățirea sănătății bicicliștilor și a menținerii unui mediu înconjurător sănătos prin reducerea emisiilor de gaze. 


Ideea Zilei Internaționale Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu este conectată cu una națională anuală din SUA, "Mergi la job pe bicicletă", inițiată în 1956, de Federația Cicliștilor Americani. 


9 februarie: Ziua Citește în Cada de Baie


Printre statele participante la Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu sunt, pe lângă SUA, Canada, Croația, Germania și Polonia. Autoritățile din acestea au încercat constant să găsească noi căi de încurajare a participării la acestea sărbătoare, prin dezvoltarea de noi mijloace de a face naveta pe bicicletă mult mai facilă pentru oameni, chiar și în condițiile mai grele din anotimpul rece. 


10 februarie: Ziua Umbrelei


10 februarie: Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu 10 februarie: Ziua Internațională Mergi Iarna pe Bicicletă la Serviciu Reviewed by Diana Popescu on februarie 09, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.