9 februarie: Ziua Citește în Cada de Baie

 Ziua Citește în Cadă de Baie este sărbătorită în fiecare an pe 9 februarie. A citi o carte în apa caldă a unei căzi de baie garantează un simțământ clar de eliberare a stresului, o adevărată magie potrivit terapeuților. 


În timp ce stăm confortabil în cadă nu trebuie să ne mai nelinștitim de zgomotele venite de afară sau din pricina oricărei alte disturbanțe. Tot ceea ce avem de făcut este să ne focalizăm pe ceea ce citim cât timp poftim.    

                         

9 februarie: Ziua Citește în Cada de Baie

Originea cititului în cadă originează probabil din vremea Imperiului Roman, din anii 500. Romanii își îndrăgeau băile și au fost primii care au adoptat întru totul cultura îmbăierii. Aveau facilități de îmbăiere asemeni unor camere, unor mici sau mari biblioteci, pline de suluri de manuscripturi. Era o cale de a aduce laolaltă orice tip de lux într-un singur loc. După perioada Imperiului Român, măsurile de întreținere a sănătății și îmbăierea au dispărut în decursul Evului Mediu. 


Oamenii au continuat, totuși, să facă baie în râuri și lacuri, utlizand, uneori, și parfumuri. Oricum, tradiția îmbăierii a revenit la un moment dat. Jacob Vollrath și un asociat al său au înființat, în 1873, o companie care s-a concentrat, inițial, pe producerea de fier și oțel dar, mai târziu,și-a schimbat profilul, odată cu inventarea de către Kohler a primei căzi de baie moderne. În 1883, Kohler a folosit fier turnat acoperit cu email pentru cada să de baie și i-a adăugat patru picioare decorative.


8 februarie: Ziua Râzi și Ajungi Bogat


În 1982, compania Crane a introdus caracteristici variat colorate care predomină și în căzile noatre de baie de astăzi. Structura unei căzi de baie o face un loc minunat pentru a ne întinde în apă caldă și a ne bucura de o carte bună. Totuși, cea mai mare problema a lecturii în baie este că apa și hârtia nu se împacă deloc bine. Am constatat asta eu însămi, cât filele unor cărți s-au umflat din pricina aburului! Așadar, cititul în cadă de baie este un obicei cumva riscan! Pentru a evita așa ceva, putem utiliza tăvi de cadă, ce ne pot proteja atât cărțile, cât și un telefon ori o tabletă. 


Pe lângă lectura pe hârtie, în prezent, există și cea online, iar de la inventarea dispozitivelor electronice s-a constatat o creștere masivă a lecturii în cada de baie. Totuși, desigur, dipozitivele electronice pot fi periculoase în baie dacă nu sunt întrebuințate în mod adecvat. În acest caz, putem apela la o pungă impermeabilă din plastic cu fermoar. 


9 februarie: Ziua Durerii de Dinți


9 februarie: Ziua Citește în Cada de Baie 9 februarie: Ziua Citește în Cada de Baie Reviewed by Diana Popescu on februarie 08, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.