8 februarie: Ziua Râzi și Ajungi Bogat

 Marcată anual pe 8 februarie, Ziua Râzi și Ajungi Bogat este dedicată, desigur, râsului, dar și numeroaselor beneficii ale acestuia pentru sănătatea noastră. Râsul ne poate face, așadar, bogați, dar nu în contul nostru din bancă, ci în privința tonusului nostru fizic și psihic. 


Râsul ne poate înălța starea de spirit, reduce stresul și tensiunea sanguină și intări sistemul imunitar. Sănătatea este adevărată noastră avuție, dar poate contribui și la mărirea veniturilor noastre, prin dinamizarea vieților noastre profesionale. 

                     

8 februarie: Ziua Râzi și Ajungi Bogat

Originea Zilei Razi și Ajungi Bogat este înconjurată de mister. Nimeni nu știe cine și când a creat-o... Oricum, este clar că încurajează oamenii să se hlizească pentru a-i determina să realizeze dacă sunt fericiți. 


Ceea ce mulți dintre noi nu-și pot da seama este că bebelușii pot râde cu mult mai înainte de a începe să gângurească sau să vorbească, chiar după ce au trecut 17 zile de la nașterea lor. Ei zâmbesc, râd, când găsesc ceva amuzant în decursul perioadei în care se joacă. 


Studiile științifice au arătat că de-a lungul unei conversații de 10 minute, în medie, o persoană tinde să râdă de la 5,5 la 5,8 ori. Altceva ce știința ne învață este că până și simplul zâmbet, indiferent dacă este autentic ori nu, poate îmbunătăți considerabil dispoziția unei persoane. Așadar, dacă dacă am avut o zi rea și vrem să ne simțim mai bine, nu ar trebui decât să zâmbim!


7 februarie: Ziua Baletului


Lucruri interesante despre râs


- Cel mai mult, mai exuberant, râd copii cu vârste între 5 și 6 ani.


- Râsul este molipsitor. Faptul de a vedea pe cineva râzând ne activează creierul pentru a ne pregăti mușchii faciali să facă același lucru. 


- Râsul de la 10 la 15 minute ne poate arde până la 40 de calorii. 


- Gelotofobia, frica de ras, afectează până la 13% din populația lumii.


- Nu ne putem gâdila pe noi înșine. Creierul nostru prezice, în acest caz, că urmează să ne gâdilăm, așa că este imposibl să ne luăm în surprindere pe noi înșine!


8 februarie 2022: Ziua Unui Internet Mai Sigur


8 februarie: Ziua Râzi și Ajungi Bogat 8 februarie: Ziua Râzi și Ajungi Bogat Reviewed by Diana Popescu on februarie 07, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.