8 februarie 2022: Ziua Unui Internet Mai Sigur

 An de an, în a doua marți a lunii februarie, ar trebui să-ți pui calculatorul, tableta, laptopul sau telefonul smart la treabă, pentru că este Ziua Unui Internet Mai Sigur. În prezent, putem face aproape tot ce ne dorim pe internet. Ne putem conecta cu tot felul de jocuri, a intra în legătură cu amici de pretutindeni, a cumpăra acel articol vestimentar de care nu ne-am gândit vreodată că vom avea nevoie, dar acum ne trebuie neapărat. 


Este un simțământ cel extraordinar cel de a avea la dispoziție un acces aproape infinit la informații și distracții. Sărbătoarea asta din februarie recunoaște aceste dezvoltări uriașe și dificultățile aferente ivite odată cu ele.         

                                     

8 februarie 2022: Ziua Unui Internet Mai Sigur

Dacă în 2022, Ziua Unui Internet Mai Sigur este marcată pe 8 februarie, în anii următori va fi celebrată pe date diferite: 2023 - 14 februarie, 2024 - 13 februarie, 2025 - 11 februarie. 


Repere ale Zilei Unui Internet Mai Sigur


- 1989: Tim Berners-Lee, un om de știință britanic, inventează World Wide Web (WWW) / Rețeaua Mondială de  Conectare, Internetul. Această rețea a fost inițial creată și dezvoltată pentru a face față cerințelor de împărtășire automată a informațiilor dintre oamenii de știință din universități și institute de pe tot globul. 


- 2004: Începuturile Zilei Unui Internet Mai Sigur. Au debutat odată cu o propunere pentru Uniunea Europeană de a pune în practică proiectul "Safe Boarders" / "Granițe sigure".


- 2009: Sunt introduse Comitetele Zilei Internetului Sigur, comitete care să promoveze conștientizarea "Sperând să susținem" a siguranței internetului de pe tot globul. 


Siguranța de pe internet este importantă pentru adulți și, mai ales, pentru copii. În fiecare an se ivesc mii de site-uri noi, multe dintre ele foarte periculoase. Uriașul conținut generat astfel ar trebui să ne conștientizeze despre transfomarea continuă a internetului, și să ne pună în garda față de eventuale amenințări, postări nocive!


7 februarie: Ziua "Sunt Bolnav!"


În fiecare an, site-ul non-profit ConnectSafely.org organizează o conferință de mare anvergură în scopul conștientizării despre aceste riscuri pentru numeroase grupe de vârstă. În anii trecuți, reprezentanți de la  Microsoft, Facebook, Google și alții au găzduit mese rotunde și discuții despre acest domeniu,


Ziua  Unui Internet Mai Sigur este recunoscută în aproape 130 de țări, din SUA și Marea Britanie, până în Polonia și Panama!


8 februarie: Ziua Operei

8 februarie 2022: Ziua Unui Internet Mai Sigur 8 februarie 2022: Ziua Unui Internet Mai Sigur Reviewed by Diana Popescu on februarie 07, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.