12 februarie 2023: Ziua Mondială a Căsătoriei

 Ziua Mondială a Căsătoriei este celebrată anual în a doua duminică din  februarie, coincizând câteodată cu Ziua Sfântului Valentin. Dacă în 2023 pică pe 12 februarie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 11 februarie, 2025 - 9 februarie, 2026 - 8 februarie.


Ziua Mondială a Căsătoriei a început oficial în SUA, în 1983, și a fost popularizată de biserica catolică în scopul evidențierii frumuseții căsătoriei și a onorării soților și soțiilor pentru loialitatea și sacrificiile lor.


Ziua Mondială a Căsătoriei pune accent pe promisiunea uniunii maritale și frumuseții de a fi un cuplu legiuit în ochii lui Hristos. A fost inițiată de Worldwide Marriage Encounter / Întâlnirea pentru Căsătorie Mondială, ca o inițiativa țintind să îmbunătățească viața cuplurilor căsătorite care se străduiesc să facă față provocărilor.                          


12 februarie 2023: Ziua Mondială a Căsătoriei

De-a lungul istoriei, căsătoria a trecut printr-o evoluție extraordinară. Căsătoria monogamă a ajuns să reprezinte, desigur, o instituție majoră, dar este un concept relativ nou în istoria umană. În America, poligamia a fost interzisă de lege abia în anul 1882. Pentru biserica catolică, viața în căsătorie este mai mult decât uniunea a două ființe umane. Mai curând, este fundația umanității și leagănul civilizației. Ziua Mondială a Căsătoriei  îndeamnă comunitățile să-și continue traiurile din căsătorie cu bucurie și credință, și să le pună mai presus de orice. 


Prin Ziua Mondială a Căsătoriei  este scoasă la lumină deteriorarea valorilor familiale din societatea modernă. Ziua face apel la parohii să întovărășească cuplurile căsătorite cu fiecare pas și să le convingă să se alăture vieții sacramentale a bisericii catolice. Este, de asemeni, o celebrare a diversității generate din instituția căsătoriei și incorporării unor variate moșteniri și etnicități care contribuie la grandoarea creațiilor lui Dumnezeu.


11 februarie: Ziua Globală a Filmului


Ziua Mondială a Căsătoriei  își are originea în 1981, când cuplurile căsătorite din Baton Rouge, Louisiana, SUA, au cerut primarului orașului, guvernatorului statului și episcopiei bisericii catolice să proclame 14 februarie, Ziua Sfântului Valentin, ca Ziua Credinței în Căsătorie. După acest eveniment, ideea de sărbătorire a zilei a fost prezentată conducerii World Wide Marriage, care a adoptat-o. 


În 1993, papa Ioan Paul al II-lea a apreciat Ziua Mondială a Căsătoriei  și i-a dat binecuvântarea sa apostolică. În cadrul bisericii catolice, Săptămâna Mondială a Căsătoriei are loc an de an din 7 până pe 14 septembrie. 


12 februarie: Ziua lui Darwin


12 februarie 2023: Ziua Mondială a Căsătoriei 12 februarie 2023: Ziua Mondială a Căsătoriei Reviewed by Diana Popescu on februarie 11, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.