13 februarie: Ziua Naturală Internațională

 Ziua Naturală Internațională este sărbătorită an de an pe 13 februarie, cu o zi înainte de cea a Sfântului Valentin, pentru a ne reaminti să ne iubim pe noi înșine, fără a căuta vreo confirmare pentru asta din partea nimănui, altcuiva. Numită și Ziua Iubirii de Sine, este celebrată pentru a se disipa accentul pus pe conformarea față de așteptările societății.


Este o zi în care ni se atrage atenția că trebuie să ne iubim pe noi înșine, întrucât suntem frumoși prin modul unic în care ființăm.    

                                   

13 februarie: Ziua Naturală Internațională

Adeseori, simțim asupra noastră presiunea de a ne conforma la noțiunea populară sau obișnuită de frumusețe pentru a castiga aprecierea, iubirea și aprobarea oamenilor din jurul nostru. Din punct de vedere cultural, dăm mai multă importantă obținerii pentru noi a dragostei altora, uitând că cea mai importantă relație a noastră este cea cu noi înșine. Dacă nu ne iubim pe noi înșine, putem sfârși prin a ne sabota viețile și relațiile noastre umane. În plus, putem ajunge la sentimente de autonîvinovățire nejustificate de nimic.


Sanah Jivani, inițiator și CEO al Fundației Iubește-ți Sinele Natural, a creat această zi îmboldită de un eveniment personal.


12 februarie 2023: Ziua Mondială a Căsătoriei


Pe când era în clasa a șaptea, Sanah Jivani a fost îngrozită când, într-o dimineață, și-a găsit aproape tot părul de pe cap căzut pe perna să. O afecțiune numită Alopecia Universalis a dus la pierderea întregului ei păr. Odată cu podoabă capilară, și-a pierdut și respectul față de sine. Înfățișarea sa a provocat ridiculizări și atitudini agresive din partea persoanelor din preajma sa. 


I s-au alimentat astfel insecuritățile și și-a dat seama, în cele din urmă, că demonizarea ei însăși nu îi era deloc benefică, și a început să-și refacă imaginea prin redefinirea parametrilor săi despre frumuste. A continuat să-și reamintească ei însăși că era frumoasă în propriul său fel, neavând nevoie de nici o confirmare în acest sens din partea societății.


13 februarie: Ziua Ia-ți un Alt Nume


13 februarie: Ziua Naturală Internațională 13 februarie: Ziua Naturală Internațională Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.