23 februarie: Ziua lui Pinocchio

 Ziua lui Pinocchio este sărbătorită în fiecare an pe 23 februarie, marcând aniversarea lansării filmului Disney cu același nume, în 1940. "Pinocchio" al lui Disney a devenit o senzație globală și datorită familiarizării cu povestea sa ivită în Europa. S-a bazat pe cartea italiană din 1883, "Aventurile lui Pinocchio", scrisă de Carlo Collodi.


A fost cel de-al doilea film animat de lung metraj al studioului Disney, după "Albă ca zăpadă și cei șapte pitici".


"Aventurile lui Pinocchio" au fost publicate inițial într-un format de serial (foieleton) sub numele de "Povestea unei păpuși", într-un magazin italian, începând cu 7 iulie 1881. Popularitatea serialului a condus la adunarea laolaltă a tuturor episoadelor și publicarea acestora ca un roman, în 1883. De atunci, întâmplările și poznele lui Pinocchio au ajuns să fie adânc impregante în mintea colectivă culturală. Cartea este considerată acum una de referință în literatura pentru copii.                 


23  februarie: Ziua lui Pinocchio

"Pinocchio" lui Disney a fost cea de-a treia încercare de a se adopta povestea păpușii din lemn pentru marele ecran. Filmul lui Walt urmărește personajul titular, Pinocchio, care a fost sculptat din lemn și adus la viață de un tâmplar italian pe nume Geppetto. 


De-a lungul peliculei, Pinocchio încearcă să devină un băiat adevărat prin dovedirea vitejiei, sincerității și lipsei sale de egoism. În această tentativă, el întâlnește multe personaje negative, având, totuși, parte de călăuzirea benefică a greierului Jiminy. Filmul lui Disney abordează teme ale moralității, conformării sociale, disciplinei în creșterea copiilor.


 Filmul a fost întâmpinat foarte favorabil după apariția sa. A câștigat două Premii Oscar, unul pentru Cel Mai Bun Cântec Original și unul pentru cel Mai Original Aranjament Muzical. 


22 februarie: Ziua Europeană a Victimelor Criminalității


Lucruri interesante despre Disney


- Actorii din spatele vocilor lui Mickey și Minnie Mouse au ajuns să se căsătorească. 


- Un personaj original anterior al lui Walt Disney a fost un iepure.


- "Pisicile aristocrate" (în limba engleză, "Aristocats") a fost ultimul film de desene animate aprobat de Walt Disney. 


23 februarie: Ziua Motorului Diesel


23 februarie: Ziua lui Pinocchio 23  februarie: Ziua lui Pinocchio Reviewed by Diana Popescu on februarie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.