24 februarie 2023: Ziua Înfruntă Hărțuirea

 Ziua Înfruntă Hărțuirea (Bullying) este marcată de două ori pe an, în februarie și în noiembrie. În noiembrie are loc în ultima vineri a lunii (în 2023, pe 24 februarie), iar în noiembrie în a treia vineri din lună. Evenimentul din februarie este parte a unei întregi săptămâni anti-hărțuire, care țintește să pună capăt intimidării și terorizării. Se desfășoară în școli, locuri de muncă și organizații din peste 25 de țări. 


24  februarie 2023: Ziua Înfruntă Hărțuirea

Ziua Înfruntă Hărțuirea s-a născut din inițiativa a doi elevi din clasa a XII-lea din Nova Scoția, Canada. Travis Price și David Shepherd au protestat atunci când un coleg al lor a devenit ținta hărțuirii întrucât purta o cămașă roz. Cei doi au cumpărat 50 de cămăși roz de la un magazin cu reduceri pe care voiau să le aducă la școală a doua zi, pentru a crea  o "mare de roz" în semn de sprijin al colegului agresat. Mulți elevi au purtat atunci acele cămăși roz, în vreme ce restul au venit la școală cu propriile lor haine roz. Actul lor de creativitate și bunătate a atras atenția în Canada, SUA și alte țări. În anul următor, Ziua Înfruntă Hărțuirea (Bullying) a ajuns să fie virală în multe zone de pe tot globul.


23 februarie: Ziua lui Pinocchio


Cei care participă la această zi semnează și poartă "cămăși ale angajamentului" roz pentru a se opune public agresiunii, hărțuirii. Astfel de cămăși exprimă dezaprobarea bullying-ului și un sprijin viguros pentru victimele acestuia. Este un mod neconformist, dar expresiv, de a se împotrivi agresorilor. 


Lcruri interesante despre bullying


- În America, unul din cinci elevi cu vârsta de la 12 la 18 ani au fost agresați în decursul școlii. În aceeași țară, circa 160.000 de adolescenți au renunțat la școală din cauza bullying-ului.


- Hărțuirea verbală este obișnuită în 79% din cazuri, urmată de hărțuirea socială cu 50%, agrezarea fizică (29%) și bullying cibernetic (25%).


- Elevii hărțuiți sau agresați au rezultate mai slabe la citit, matematică și științe decât colegii lor. 


24 februarie: Ziua Twin Peaks


24 februarie 2023: Ziua Înfruntă Hărțuirea 24  februarie 2023: Ziua Înfruntă Hărțuirea Reviewed by Diana Popescu on februarie 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.