26 februarie: Ziua Levi Strauss

 Ziua Levi Strauss din 26 februarie este dedicată anual, desigur, fondatorului acestei mărci de blugi îndrăgite de mulți, coincizând cu aniversarea zilei de naștere a acestuia. Levi Strass&Co este prima companie producătoare de jeanși albaștri, iar istoria acesteia cuprinde peste două secole.


Născut pe 26 februarie 1829, Levi Strauss și-a întemeiat compania, cu baza în San Francisco, în 1853. Strauss a văzut lumina zilei în Germania, și s-a mutat apoi în SUA, în 1847, împreună cu mama sa și frații săi. S-a alăturat acestora în New York, în afacerea lor de mărfuri uscate cu ridicata, numită J. Strauss Brother&Co. El a vandut mărfurile fratelui său înainte de a deveni cetățean american, în ianuarie 1853.  

                                        

26  februarie: Ziua Levi Strauss

Un an mai târziu, Levi Strauss și-a deschis propria afacere de mărfuri cu ridicata, ca Levi Strauss&Co, în San Francisco. În acest oraș, a vândut produse provenite de la frații săi din New York. Acesteau includeau îmbrăcăminte, genți, șervețele, lenjerii de pat și chiar piepteni. A trecut la corturi înainte de a ajunge la blugi. Unul dintre clienții săi, Jacob W. Davis, a intrat în afaceri cu Strauss pentru a produce jeanși albaștri, acesta fiind inventatorul pantalonilor denim cu nituri în 1871, înainte de a patenta acest stil de pantaloni în 1873.


25 februarie: Ziua Tăcerii


Jacob W. Davis era creativ și i-a venit ideea de a confecționa acești blugi după ce o doamnă i-a spus că are nevoie de niște pantaloni rezistenți de muncă pentru soțul ei, care era tăietor de lemne. El a produs pantalonii din denim achiziționat de la magazinul lui Levi Strauss, utilizând nituri de cupru pentru a întări cusăturile. 


Vestea despre acest nou obiect vestimentar a circulat din gură în gură, crescând cererea sa până când lui Davis i s-a depășit capacitatea de fabricare și a fost incapabil nu numai să facă livrări masive, ci să își și patenteze și modelul de pantaloni. Levi Strauss l-a sprijinit financiar și l-a ajutat să-și patenteze jeanșii și să obțină licența pentru ei, ceea ce i-a făcut pe cei doi parteneri ai unei afaceri de succes. 


26 februarie: Ziua Fisticului


26 februarie: Ziua Levi Strauss 26  februarie: Ziua Levi Strauss Reviewed by Diana Popescu on februarie 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.