24 martie: Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor

 Dreptul la adevăr este adeseori invocat în contextul violării grosolane ale drepturilor umane. Rudele victimelor execuțiilor rapide, sumare, dispariției forțate de persoane, copiilor răpiți, torturii, cer să se afle ce li s-a întâmplat. Dreptul la adevăr implică cunoașterea realității complete despre evenimente mușamalizate, circumstanțelor lor specifice și cine a participat la ele, incluzând cunoașterea împrejurărilor în care au avut loc astfel de violări, precum și motivul acestora.


În fiecare an, pe 24 martie, marcarea Zilei Internaționale pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimeloraduce un tribut amintirii monseniorului Ocar Arnulfo Romero, care a fost ucis pe 24 martie 1980. Acesta a fost angajat activ în denunțarea violării drepturilor umane ale celor mai vulnerabile persoane din El Salvador.            

    

24 martie: Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor

Obiectivele acestei zile sunt:


- Onorarea vicitmelor violărilor masive ale drepturilor umane și promovarea dreptului la justiție și adevăr.


- Omagierea celor care și-au devotat viețile și și-au pierdut viețile în lupta de promovare și protejare a drepturilor umane pentru toți.


23 martie: Ziua OK


- Recunoașterea, în particular, a muncii și valorilor importante ale arhiepiscopului Oscar Arnulfo Romero, din El Salvador, asasinat pe 24 martie 1980, după denunțarea violării drepturilor umane ale celei mai vulnerabile populații și apărarea principiilor de protejare a vieții, promovarea demnității umane și opoziția față de toate formele de violență.


Pe 21 decembrie 2010, Adunarea Generală a ONU a proclamat 24 martie ca Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor. 


24 martie: Ziua Cocktail-ului

24 martie: Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor 24 martie: Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor Reviewed by Diana Popescu on martie 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.