23 martie: Ziua OK

 Ziua OK este un eveniment global celebrat an de an pe 23 martie. Ziua are menirea de a se recunoaște valoarea acestui mereu proaspăt substantiv/ verb/ adjectiv / adverb, cu o atât de mare popularitate încât a depășit bariera limbii engleze cu mult timp în urmă.


Nu este deloc neobișnuit să auzim un francez, un român, un japonez ori o altă persoană nevorbitoare de engleză strecurand câte un "OK" în vreme ce vorbește limba sa nativă. Pe 23 martie, lumea omagiază acest posibil cel mai folosit cuvânt de pe tot cuprinsul său.     

           

23 martie: Ziua OK

Nu se poate spune cu siguranță care este originea acestei expresii. Unii istorici cred că "okay" a devenit o parte a limbii engleze din cauza unei glume de editare, pe când alții sunt de părere că ar fi putut proveni dintr-un slogan inteligent de campanie politică. 


22 martie: Ziua Internațională a Focii


Ceea ce se știe sigur este că această expresie a fost pentru prima oară tipărit când un editor întreprinzător din publicația "Boston Morning Post" a făcut o aluzie satirică la un coleg de-al său. El a creat deliberat o greșeală de ortografie umoristică al expresiei "all correct" ("totul corect"), adică "all korrect" pentru a forma abrevierea "OK". Și, de atunci, acest cuvânt de argou a fost, dintr-o dată, parte a limbii americane. 


Motivul pentru care mulți oameni cred, în mod greșit, că "OK" a fost rezultatul unui slogan politic are legătură cu ceva petrecut în 1840. Candidatul prezidențial din acel an, Martin van Buren, a utilizat sloganul "Vote for OK" (Votează pentru OK), deoarece porecla acestuia era "Old Kinderhook", care se referea la orașul său, Kinderhook, din New York. 


23 martie: Ziua Mondială a Matematicii

23 martie: Ziua OK 23 martie: Ziua OK Reviewed by Diana Popescu on martie 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.