22 martie: Evenimentul zilei - Primul album Beatles

 Pe 22 martie 1963 a fost lansat primul album, "Please Please Me" (cu  traducerea posibilă în limba română "Te rog, satisface-mă") al formației rock engleze Beatles. Produs de George Martin, albumul cuprinde 14 cântece și conține atât melodii preluate de la alții, cât și materiale originale compuse în parteneriat de John Lennon și Paul McCartney.       

       

22 martie: Evenimentul zilei - Primul album Beatles

Beatles și-a adus pe piață single-ul de debut, "Love Me Do", în  octombrie 1962, care l-a surprins mai mult decât de plăcut pe George Martin și a ajuns pe locul 17 în ceea ce urma să devină Topul oficial de single al Marii Britanii. Impresionat de grup, Martin i-a sugerat să înregistreze un album "live" și a ajutat la crearea următorului single, "Please Please Me", care a ajuns în vârful mai multor topuri neoficiale.


Albumul "Please Please Me" a fost bine primit în Marea Britanie, unde a rămas în top 10 peste un an, un record pentru un album de debut. 


21 martie: Evenimentul zilei - Codul Napoleon

22 martie: Evenimentul zilei - Primul album Beatles 22 martie: Evenimentul zilei - Primul album Beatles Reviewed by Diana Popescu on martie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.