7 martie: Ziua lui Alexander Graham Bell

 Ziua lui Alexander Graham Bell este sărbătorită anual pe 7 martie, data pe care Graham Bell a primit un patent pentru "transmiterea telegrafică vocală sau a altor sunete". Pe 10 martie, Bell a rostit cuvintele celebre, "Domnule Watson, vino încoace. Vreau să te văd", prin intermediul unui transmițător. Asistentul lui, Thomas Watson, care se află în camera de alături, a primit mesajul și i-a auzit vocea, în acest fel având loc prima convorbire telefonică.


Sărbătoarea este marcată printr-un act oficial al legislației din Nova Scotia, Canada.       

       

7 martie: Ziua lui Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell a fost un om de știință și un inventator binecunoscut pentru născocirea telefonului. S-a născut pe 3 martie 1847 și, în decursul vieții sale, a fost încurajat de mama sa, parțial surdă, să se dedice studiului științific. Tatăl lui a fost un om influent, care învăța elevii surzi și sprijinea comunicarea din cadrul comunităților persoanelor fără auz, un lucru la care însuși Alexander Graham Bell a ajuns să se priceapă încă de copil. 


Bell a lucrat în această comunitate întreaga sa viață și s-a căsătorit, în cele din urmă, cu o femeie lipsită de auz, la fel cum făcuse și tatăl său. Atât mama lui, Eliza Grace Symonds, cât și nevasta sa, Mabel Gardiner Hubbard, își pierduseră auzul din cauza unei boli din copilărie. 


Determinarea lui Alexander Graham Bell de a ajuta oamenii surzi i-a inspirat cele mai multe invenții, inclusiv telefonul. Se ocupa de crearea unor îmbunătățiri ale telegrafului când i-a venit ideea de a încerca să transmită vorbirea telegrafic, ceea ce nu făcuse nimeni până atunci. Această idee a condus la apariția telefonului.


În plus, Bell este acreditat pentru inventarea detectorului de metale și dezvoltarea Hydrodome, o ambarcațiune care a stabilit un record de viteză pe mare, în 1899. Graham Bell a fost cel de-al doilea președinte ales al Societății Geografice Naționale. 


6 martie: Ziua Postului Esterei


Lucruri interesante despre telefon


- Cuvântul "telefon" provine din termenii grecești "tele", cu semnificația "departe", și "phone", însemnând "voce".


- În 1877, Thomas Edison a sugerat utilizarea cuvântului "Hello" pentru a se răspunde unui apel telefonic.


- Primul fir telefonic permanent a fost instalat în 1877, având o lungime de trei mile. 


- Companiei Motorola i-au trebuit 10 ani pentru a dezvolta cel dintâi telefon celular. 


7 martie: Ziua Puterii Plantelor


7 martie: Ziua lui Alexander Graham Bell 7 martie: Ziua lui Alexander Graham Bell Reviewed by Diana Popescu on martie 06, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.