4 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther King Jr. este asasinat

 Martin Luther King Jr., cleric și lider al mișcării pentru drepturile civile, americano-african, a fost împușcat fatal la motelul Lorraine din Memphis, Tennessee, SUA, pe 4 aprilie, la ora 6:01 p.m. A fost dus degrabă la spitalul St. Joseph, unde a murit la ora 7:05 p.m. 


A fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fiind cunoscut ca adept la nesupunerii civile neviolente. 

                   

4 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther King Jr. este asasinat

James Earl Roy, un evadat din penitenciarul de stat Missouri, a fost arestat  pe 8 mai 1968 la aeroportul londonez Heathrow, expatriat în SUA și acuzat pentru această crimă. Pe 10 martie 1969, a pledat vinovat și a fost condamnat la 99 de ani de închisoare la penitenciarul de stat Tennessee. A făcut, mai târziu, încercări de retragere a învinuirii sale și, drept urmare, a fost judecat de un juriu, dar nu a avut succes în acest demers. A murit, în închisoare, în 1998.


Familia King și alții au crezut că asasinarea lui a fost rezultatul unei conspirații implicând guvernul SUA, mafia și poliția din Memphis, aceștia fiind de părere că Ray a fost un țap ispășitor.


Uciderea lui Martin Luther King Jr. a fost unul dintre cele patru asasinate majore din SUA din anii 1960,petrecându-se la câțiva ani după omorârea lui John F. Kennedy în 1963 și cea a lui Malcom X în 1965, și cu două luni înainte de uciderea lui Robert F. Kennedy în iunie 1968. 


3 aprilie: Evenimentul zilei - Primul apel pe telefon mobil


4 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther King Jr. este asasinat 4 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther King Jr. este asasinat Reviewed by Diana Popescu on aprilie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.