25 iulie: Ziua Guanacaste

 Ziua Guanacaste, marcată an de an pe 25 iulie, este o sărbătoare din Costa Rica ce comemorează anexarea provinciei Guanacaste, numită "Anexion del Partido de Nicoya".


Regiunea Guanacaste a devenit parte a teritoriului Costa Rica când Republica Federală Americană Centrală a aprobat legea anexării pe 25 iulie 1824. În 1812, conducerea spaniolă asupra Americii Centrale s-a sfârșit în urma războiului mexican de independență. Republica Federală Americană Centrală a inclus alte state ca Honduras, El Salvador, Guatemala și Nicaragua.    

                             

25 iulie: Ziua Guanacaste

Guanacaste  a fost parte din Nicaragua, având frontiera cu Costa Rica în zona de nord a acesteia. Au avut loc întâlniri de discuții libere despre trecerea acesteia de la Nicaragua la Costa Rica în trei orașe majore din Guatemala. 


24 iulie: Ziua Tequila


În consecință, s-a organizat un referendum în care orașele Nicoya și Santa Cruz au votat pentru alăturarea la Costa Rica, iar orașul Liberia a votat pentru rămânerea în Nicaragua. Rezultatul a favorizat, în cele din urmă, anexarea Guanacaste de către Costa Rica.


25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului


25 iulie: Ziua Guanacaste 25 iulie: Ziua Guanacaste Reviewed by Diana Popescu on iulie 24, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.