26 iulie: Ziua un Singur Glas

 Ziua un Singur Glas din 26 iulie încurajează anual oamenii din toată lumea să se adune laolaltă și să dea uitării toate diferențele ținând de rasă, religie și frontiere. Este o sărbătoare care ne mobilizează să ne dedicăm cauzei păcii mondiale, astfel încât generațiile viitoare să nu mai fie nevoite niciodată să treacă printr-un război. Esența sărbătorii este de a face o promisiune de pace și unitate, prin citirea cu voce tare a Legământului Păcii Universale (Universal Peace Covenant).


26 iulie: Ziua un Singur Glas


Ziua un Singur Glas a fost inițiată în 1996, cu ideea de a se recita Legământul Păcii Universale anual pe 31 decembrie. Mai târziu, data a fost schimbată pe 26 iulie. Creat de studenții de la Școala de Metafizică, documentul Legământului Păcii Universale este important pentru oameni de toate vârstele, întrucât definește cum putem cu toții să gândim pașnic și cum poate fi adoptată o atitudine pașnică într-o lume mereu schimbătoare. Pe dată de 26 iulie ar trebui ca toate glasurile diferite în lume să devină unul singur.


Pacea este un ideal existând din vremuri străvechi, unul ce constitue o învățătură esențială în mari religii precum buddhismul, hinduismul, islamismul și creștinismul. A fost promovată de lideri renumiți pe plan global ca Ghandi și Martin Luther King. Ghandi a introdus și o teorie, numită Satyagraha, conform căreia este contradictorie utilizarea violenței pentru obținerea păcii. 


25 iulie: Ziua Guanacaste


 În vreme ce multe țări se străduiesc să ajungă la pace, Suedia și Elveția sunt exemple despre cum acest lucru poate fi îndeplinit dacă este depus îndeajuns efort în acest sens de către liderii unor națiuni. Pacea și neutralitatea între state a fost respectată de Suedia din 1814. Asemănător, Elveția are o politică oficială de neutralitate începând cu 1815. 


Desigur, în prezent, neutralitatea poate fi pusă sub semnul întrebării în contextul în care Rusia lui Putin nu se da înapoi de la nimic pentru a-și acapara noi teritorii și a amenința state independente din preajma sa. 


26 iulie: Ziua Totul sau Nimic


26 iulie: Ziua un Singur Glas 26 iulie: Ziua un Singur Glas Reviewed by Diana Popescu on iulie 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.