8 iulie: Ziua Cufundării în Apă în Pielea Goală

 Cu mult timp înainte de începerea sărbătorii Zilei Cufundării în Apă în Pielea Goală, care are loc anual în a două sâmbătă din iulie (pe 8 iulie în 2023), înotatul nud a fost deja practicat. 


În plus, este de remarcat că oameni precum Banjamin Franklin, Henry David Thoreau și Walt Withman au luat parte la acest tip de bălăcit într-o vreme când numai gândul de a înota total dezbrăcat era considerat imoral și rușinos.                                     


8 iulie: Ziua Cufundării în Apă în Pielea Goală

Încă din 1449, într-un ziar din Bath se scria că "oamenii se dezbracă fără jenă de straiele lor și se arată în pielea goală celor de față pe când merg în apă". Deși nu era deloc acceptabil în acel timp, unele persoane făceau asta. Curând după aceea, a devenit cunoscut pe larg că era o activitate în care se implicau mulți oameni. Totuși, nu se pomenea despe așa ceva în conversații de zi cu zi, chiar și după ce artiști plastici ca Thomas Eakins în 1885 și Charles Shannon în 1922 au început să picteze scene de înot nud.


Lucrurile s-au schimbat în anii 1960, odată cu mișcarea de eliberare se_uala, o mișcare care a condus la punerea la încercare a codurilor tradiționale de comportament și relaționare interpersonală. Apoi, spre finele anilor 1990, societatea a început să se focalizeze spre pozitivitatea trupului omenesc nud. 


Toate ființele umane sunt frumoase și ar trebui să fie celebrate astfel, indiferent de mărimea, culoarea pielii și dezabilitățile lor. 


Aceste idei, incredibil de revoluționare, au ajutat la distrugerea stereotipurilor despre nuditate și oameni care aleg să trăiască fără haine și, desigur, să se îmbăieze în pielea goală. 


7 iulie: Ziua Tanabata


Lucruri interesante despre bălăcirea în pielea goală


- O intrare în mare, într-un lac sau râu de 15 minute în care soarele ne poate acoperi fiecare milimetru din piele ne poate îmbunătăți imunitatea. 


- Înotul și plimbarea în pielea goală pe plajă determină eliminarea ușoară a toxinelor.


- Știința a arătat că nudismul are un impact pozitiv asupra încrederii în sine și a imaginii asupra propriului corp.


- Cea mai mare adunare de înot în pielea goală a avut loc în Irlanda, în 2018, pe plaja Meaghermore, cu 2.505 de participanți. 


8 iulie: Ziua Matematicii 2.0


8 iulie: Ziua Cufundării în Apă în Pielea Goală 8 iulie: Ziua Cufundării în Apă în Pielea Goală Reviewed by Diana Popescu on iulie 07, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.