11 august: Ziua Măștii de Față Cosmetice

 Sărbătorită anual pe 11 august, Ziua Măștii de Față Cosmetice a fost fondată de compania Lush Cosmetics, pentru a ne aminti să rezervăm cel puțin 15-20 de minute pe zi pentru a ne arată dragostea față de tenul nostru. 


Cum spuneam, Ziua Măștii de Față Cosmetice a fost înființată de retailer-ul de cosmetice Lush Cosmetics, o firmă britanică ce oferă reduceri la diferite măști de față cu acest prilej. Oricum, cine vrea să folosească un astfel de accesoriu natural are la îndemână ingrediente din bucătăria sau gospodăria să, precum miere, unt de migdale și albușuri de ouă.                   

                            

11 august: Ziua Măștii de Față Cosmetice

           

O mască facială poate simultan să calmeze, să curețe și să purifice pielea. Compania Lush Cosmetics face, în același timp, cu această ocazie, un efort de răspândire a conștientizării despre beneficiile utilizării de astfel de măști, cum ar fi efectul anti-îmbătrânire, întindere a pielii, și altele. 


Repere din istoria Zilei Măștii de Față Cosmetice


- Secolul al XIX-lea: Madame Rowley "inventează" prima mască de față în Ohio, SUA.


- 1875: Madame Rowley patenteaza prima mască facială. 


- Anii 1990: Măștile lui Hannibal Lecter, inspirate de filmul "Tăcerea mieilor", devin consacrate cu prilejul Halloween-ului. 


- 2018: Măștile tip foaie ajund trendul cel mai nou de frumusețe după ce Bella Hadid și Lady Gaga postează pe Instagram selfie-uri cu ele. 


10 august: Ziua Internațională a Biodieselului


Lucruri interesante despre măștile faciale cosmetice


- Măștile faciale preparate natural au fost în uz încă din zilele Cleopatrei. 


- În culturi străvechi, mâlul din Marea Moartă era folosit pentru măști faciale de curățare a porilor, îndepărtarea pielii moarte și exfolierii.


- Măști de față pot fi aplicate în zone anumite, de exemplu pentru tratarea acneei de pe frunte și punctelor negre de pe bărbie.


- Gheișele au inventat măști de față în Japonia cu peste 1.000 de ani în urmă. 


11 august: Ziua de Apreciere a Muzicii Hip-Hop


11 august: Ziua Măștii de Față Cosmetice 11 august: Ziua Măștii de Față Cosmetice Reviewed by Diana Popescu on august 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.