26 august: Ziua Hârtiei Igienice

 An de an, Ziua Hârtiei Igienice din 26 august ne sugerează să înțelegem importanța unuia din lucrurile trecute adeseori cu vederea. Mai ales în situații de urgență!


Așadar, în această zi suntem îndrumați să onorăm această aparent umilă, și totuși notabilă invenție, care este mereu pe lista noastră de cumpărături.                                         


26 august: Ziua Hârtiei Igienice

 Înainte de apariția hârtiei igienice, cel puțin până în anul 79 d.Hr., odată cu căderea Imperiului Roman, romanii se curățau la toaletă cu un "tersomium", un fel de burete după ce își făceau "treaba mare". Era un burete mare, dotat cu un băț, care era, pur și simplu, clatit apoi, pentru a fi utilizat de următoarea persoană ce își făcea nevoile. 


În 1857, hârtia igienică a început să fie vândută în SUA, această constând din foi de hârtie plate. Apoi, n 1930, germanii au inventat rolele perforate pe care le avem și în prezent, consistând din 1.000 de foițe separate prin câte o perforare. 


În anii 1960, hârtia igienică a ajuns să fie furnizată în culori diferite, îndeosebi în roz și verde, pentru a se potrivi nuanțelor băilor. 


25 august: Ziua Banana Split


Repere din istoria hârtiei igienice


- Secolul al XIV-lea: China începe să producă în masă hârtie igienică. 


- 26 august 1878: Este comercializată prima hârtie igienică pe o rolă. 


- 1883: Seth Wheeler patentează hârtia igienică roluită și suporturi pentru aceasta. 


26 august: Ziua de Naștere a Maicii Tereza


26 august: Ziua Hârtiei Igienice 26 august: Ziua Hârtiei Igienice Reviewed by Diana Popescu on august 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.