6 august: Celebrările din San Salvador

 Celebrările din San Salvador, numite și "Fiesta din San Salvador", reprezintă o sărbătoare anuală marcată pe 6 august. Este o zi dedicată onorării Salvatorului Divin al lumii, după care este numit San Salvador.


Istoria Celebrărilor din San Salvador a început când Cristofor Columb a descoperit Lumea Nouă, în 1492. De obicei, el și-a numit locurile descoperite după cele ale sărbătorilor sfinților care au coincis cu sosirea sa pe noile meleaguri. Sfânta Lucia, Sfântul Vincent și Republica Dominicană sunt numai câteva exemple în acest sens.  

                                          

6 august: Celebrările din San Salvador

În 1542, conchistadorul Pedro de Alvarada a cucerit un nou pământ în numele Spaniei și l-a intitulat după Iisus Hristos. Întregul nume era "Provincia de Nuestro Senor Jesus Cristo, El Salvador Del Mundo", adică "Provincia Domnului Nostru Iisus Hristos, Salvatorul Lumii". Nu este o surpriză ca numele a fost scurtat ca "El Salvador", însemnând "Salvatorul" sau "Mântuitorul". Capitala regiunii a fost botezată San Salvador.


Împreună cu spaniolii a venit tradiția Fiesta Patronales, una în care orașele se dedică zilei de sărbătoare a sfântului după care au fost numite. Ziua de comemorare a sfinților este, de obicei, data morții lor dar, în cazul San Salvador, moartea lui Hristos era deja comemorată înainte de Paște, iar nașterea sa cu ocazia Crăciunului, așa că a fost necesară alegerea unei alte zile, fiind, în cele din urmă, selectată cea a Schimbării la Față.


5 august: Ziua Blogger


Schimbarea la Față a lui Iisus a fost un eveniment în care El a devenit strălucitor în slavă, arătându-și astfel divinitatea. Nu fusese consacrată o dată anume pentru acest eveniment așa că, în 1456, papa Calixt al III-lea a stabilit-o pe 6 august, pentru comemorarea ridicării asediului asupra Belgradului. Celebrările din San Salvador se petrec în această zi din secolul al XVI-lea, iar o evidențiere majoră a lor este "coborârea" ("la badaja") în care o statuie din lemn a lui Iisus îmbrăcată în violet este dusă de la Bazilica Inima Sacră a lui Iisus la Catedrala Metropolitană a Salvatorului Divin al Lumii. 


Prima marcare a fiesta San Salvador a avut loc în 1525!


6 august: Ziua Castelului de Nisip


6 august: Celebrările din San Salvador 6 august: Celebrările din San Salvador Reviewed by Diana Popescu on august 05, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.