1 octombrie: Ziua Mondială a Sake-ului

 Ziua Mondială a Sake-ului este marcată în fiecare an pe 1 octombrie în scopul recunoașterii contribuțiilor acestei băuturi la cultura japoneză, de la ceremonii, la sărbători. Această zi are, de asemeni, menirea de a adânci dragostea oamenilor față de sake și înțelegerea sa.


Ziua Mondială a Sake-ului sau "Nihonshu no Hi" a început în 1978, când "Japan Sake" și "Shochu Makers Association (ISS) au proclamat-o. Ziua aduce, totodată, un omagiu oamenilor implicați în producția de sake, fermierilor cultivatori de prez și muncitorilor din industria de sake.   

         

1 octombrie: Ziua Mondială a Sake-ului

Cei din urmă sunt persoane pasionate și dedicate, lucrând multe ore și asigurându-se meticulos că sake-ul făcut de ele va satisface consumatorii.


Există două motive pentru care a fost aleasă data de 1 octombrie. Potrivit ISS, până în 1965 (Showa 40), anul producerii de sake a fost oficial desemnat să înceapă pe 1 octombrie; în prezent, acest an începe pe 1 iulie și se finalizează în ultima zi din iunie a următorului an calendaristic. Un alt motiv provine din caracterul de scriere "kanji" pentru sake, care este compus din două părți. 


Ziua Mondială a Sake-ului a fost, inițial, un mic eveniment cunscut numai în industria de sake. În zilele noastre, este celebrată de iubitori ai sake-ului de pe tot globul, deși majoritatea evenimentelor au loc în Japonia.

 

30 septembrie 2023: Ziua Vânătorii de Fantome


Lucruri interesante despre sake


- Perioada medie de fermentare pentru sake este de 60-90 de zile. 


- În Japonia sunt circa 1.600 de producători de sake cu licență.


- Sake-ul este băutura națională a Japoniei. 


- Sake-ul conține tipic 15-17 alcool pe volum, fiind ușor mai tare decât vinul.


- Sake este etichetat drept "seishu" în legile băuturilor japoneze, întrucât termenul japonez de "sake" se poate referi la orice băutură alcoolică. 


1 octombrie: Ziua Internațională a Muzicii


1 octombrie: Ziua Mondială a Sake-ului 1 octombrie: Ziua Mondială a Sake-ului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 30, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.