1 septembrie 2023: Ziua Chianti

 Ziua Chianti, ce are loc anual în prima vineri din septembrie, a fost fondată de "Santa Marguerita SUA", în onoarea îndrăgitelor vinuri Classico Chianti, care au devenit un simbol al regiunilor Toscania și Chianti, din Italia. 


Dacă în 2023 Ziua Chianti se desfășoară pe 1 septembrie, în următorii ani este sărbătorită astfel: 2024 - 6 septembrie, 2025 -   5 septembrie, 2026 - 4 septembrie.               


1 septembrie 2023: Ziua Chianti

Chianto Classico Riserva Santa Margherita și alte variante ale sale de vinuri sunt unice datorită detaliilor și îngrijirii deosebite implicate în producția lor. Obținute dintr-o singură viță de vie, din podgoria numită Salcenito, aflată într-unul din locurile faimoase italiene, vinurile Chianto Classico posedă o aromă distinctă, uscată și bogată, ce le-a perpetuat gustul unic.


În regiunea Chianti din Toscana au existat podgorii încă de la începuturile anilor 1700. Unul dintre cele mai bune vinuri ale Toscaniei, Chianto Classico, a făcut-o faimoasă în întreagă lume. Regiunea Chianti din Toscania s-a extins de-a lungul secolelor și acum acoperă o mare suprafață. 


31 august: Ziua Învățării de la Distanță


Chianto Riserva este îmbătrânit mult timp, atât în sticle cât și în lemn, și este făcut tipic din cei mai buni struguri ai producătorului, produși într-o zona mai mică, centrală. 


Aceste vinuri, în general complexe și bogate, pot fi acompaniate de o largă gamă de mâncăruri incitante, inclusiv sosuri opulente de tomate și pui fierți înnăbușit.  


1 septembrie: Ziua Internațională a Cabernetului

1 septembrie 2023: Ziua Chianti 1 septembrie 2023: Ziua Chianti Reviewed by Diana Popescu on septembrie 01, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.