10 septembrie: Ziua Balonului Alb

 Ziua Balonului Alb, marcată an de an pe 10 septembrie, este celebrată de organizația non-profit din Australia numită "Bravehearts" ("Inimi brave"). Cu eforturi concentrate ale comunităților, Bravehearts speră să creeze împrejurimi în care copiii să se simtă mai fericiți și mai în siguranță. Este, îndeosebi, dedicată prevenirii abuzurilor asupra copiilor. Sărbătoarea se desfășoară la locuri de muncă, școli și în cadrul familiilor.          

         

10 septembrie: Ziua Balonului Alb

Prima celebrare organizată de Bravehearts a fost una simbolică, consacrată problemelor asaltului se_ual al copiilor petrecut în Belgia, în 1996. Cu acest prilej, s-au adunat peste 300.000 de persoane purtând baloane albe, în semn de solidaritate cu părinții ai căror copii au fost victime ale acestor asalturi. Ei au protestat împotriva unui vinovat acuzat, eliberat din închisoare. De atunci, balonul alb a devenit un simbol al speranței pentru supraviețuitorii abuzurilor copiilor, precum și un simbol încurajând copiii să vorbească despre astfel de abuzuri la care au fost supuși. 


9 septembrie: Ziua Internațională a Cutiei cu Vin


Ruperea tăcerii este un aspect important al prevenirii unor astfel de fărădelegi oribile. Cercetările au arătat despre campaniile Zilei Balonului Alb că au rezultat în mărirea impresionantă cu 514% a dezvăluirilor către poliție a abuzurilor asupra copiilor. 


10 septembrie: Ziua Limbii Germane

10 septembrie: Ziua Balonului Alb 10 septembrie: Ziua Balonului Alb Reviewed by Diana Popescu on septembrie 09, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.