9 septembrie: Ziua Internațională a Cutiei cu Vin

 Ziua Internațională a Cutiei cu Vin este sărbătorită anual pe 9 septembrie în toată lumea. Cutia este una dintre cele mai populare metode recente de ambalare și comercializare a vinului. Deși cutia este asociată în special cu vinuri ieftine din cauza costului și eficienței, este, totuși, apreciată printre pasionații de vin. 


Cum spuneam, astfel de cutii sunt apreciate de producători întrucât micșorează costurile de producție. Cutiile cu vin sunt mai ușor de transportat și depozitat, sunt mai prietenoase cu mediul și micsorează oxidarea vinului în decursul procesului de distribuire. De asemeni, nu sunt vulnerabile la degradarea vinurilor din cauza dopurilor. În plus, sunt intenționate pentru păstrarea vinului ori îmbătrânirea sa în pivnițe.       

                                        

9 septembrie: Ziua Internațională a Cutiei cu Vin

Procesul de producere și păstrare a vinului în containere și butoaie din plastic a început spre finele anilor 1960, când Thomas Angove, un producător de vin din sudul Australiei, a folosit pungi de politilena pentru a stoca vin. Modelul său practic permitea vinului să fie turnat înainte de a fi capsulat din nou. În acest fel a fost inspirat design-ul pentru containere cu acid de baterie în acel timp. 


8 septembrie: Ziua Star Trek


În Australia, și nu numai, cutia cu vin este foarte populară întrucât este cea mai ieftină formă de vin comercializat. 


De-a lungul anilor 1970, design-ul de ambalare a cutiei cu vin a fost adoptat pentru alte produse precum apă, sucuri, și altele. 


9 septembrie: Ziua Internațională Sudoku

9 septembrie: Ziua Internațională a Cutiei cu Vin 9 septembrie: Ziua Internațională a Cutiei cu Vin Reviewed by Diana Popescu on septembrie 08, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.