8 septembrie: Ziua Star Trek

 Oameni de tot cuprinsul lumii marchează anual pe 8 septembrie Ziua Star Trek pentru a celebra moștenirea uneia din cele mai bune povești, filme de pe micile și marile ecrane din istorie. Una din sărbătorile cele mai îndrăgite din cultura pop, Star Trek se bucură încă de fani loiali, după atât de mulți ani.


Star Trek a fost conceput inițial ca un serial TV despre cosmos. Primul episod a fost lansat pe 8 septembrie 1966, data sărbătorii. Deși ratele de apreciere ale primul serial au continuat să scadă de-a lungul sezonului, modificări ulterioare i-au adus un mai mare succes. Serialul a fost anulat câțiva ani mai târziu. Oricum, în 1969, reluarea acestuia a ajutat la clădirea unui adevărat cult.           


8 septembrie: Ziua Star Trek

Prima convenție Star Trek a fost organizată în 1972, la această luând parte, surprinzător, mii de fani. Acest lucru a atestat succesul filmului TV și originalitatea premizei sale, ceea ce a determinat apoi Paramount să-l revitalizeze. Paramount a produs serialul animat Star Trek, care a câștigat un premiu Emmy, precum și un film pentru marile ecrane, care a avut rezultate bune din punct de vedere al încasărilor. 


Primul succes major pentru saga Star Trek a fost "Star Trek II: The Wrath of Khan" (Star Trek II: Furia lui Khan), al doilea film din serie. Star Trek a revenit apoi cu încă șase producții cinematografice, toate fiind considerate în prezent clasice. După aceea, în 1987, Paramount a reintrodus universul Star Trek în televiziune, cu producția "Star Trek: Următoarea Generație". 


În anii 2000, Star Trek este cu mult cea mai de succes franciză pentru Paramount. 


7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre


Lucruri interesante despre Star Trek


- În scenariul original, căpitanul Spock era propus a avea piele roz, dar asta s-a schimbat mai târziu. 


- Eddy Murphy urma să fie distribuit în "Star Trek IV: Voiajul spre casă", dar a refuzat rolul.


- Stephen Hawking, cosmologul american, este singura persoană care s-a înfățișat pe sine însăși în serialul "Următoarea generație".


- Abdulah II, regele Iordaniei, un mare fan, a avut o apariție scurtă în episodul Voyager, "Investigații". 


- Deși a avut un rol principal în serial, William Shatner nu l-a vizionat niciodată. 


8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei


8 septembrie: Ziua Star Trek 8 septembrie: Ziua Star Trek Reviewed by Diana Popescu on septembrie 07, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.