17 septembrie: Ziua Internațională a Muzicii Country

 Ziua Internațională a Muzicii Country din 17 septembrie este una anuală de festivaluri, concerte, dansuri și tot felul de alte evenimente care celebrează acest gen de muzică americană. Se consideră că o mare parte a cântecelor country au descrieri umoristice despre, de exemplu, pierderea câinelui, mașinii, jobului sau iubitei dar, în realitate, gama largă și profunzimea genului oferă câte ceva pentru oricine. 


Deși Ziua Internațională a Muzicii Country a devenit un eveniment global abia începând cu 2003, muzica country a evoluat în SUA în decursul anilor 1920. Forma sa este o împletire de blues Dealta, folk apalasian, muzică tip Cajun, Zydeco creol, și altele. În zilele noastre, oamenii se gândesc adeseori la acest gen ca și "country vechi", ce a devenit pe larg popular odată cu anii 1950.      

                  

17 septembrie: Ziua Internațională a Muzicii Country

Muzicieni din perioada de aur precum Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson și Hank Williams au dăruit fanilor povești de neuitat, întrezăriri ale luptei cu încercările grele rezervate de viață. Ziua Internațională a Muzicii Country a fost aleasă pe 17 septembrie ca dată de naștere a lui Hank Williams. În muzica country au rămas multe cântece de calitate ale sale precum "Cold Cold Heart" și "Lost Highway". 


16 septembrie: Ziua Conștientizării Sindromului Usher


De fapt, toate cele 35 de single-uri înregistrate de Williams au fost în topul Country&Western Bestsellers (topul celor mai vândute cântece country și vestice), 11 dintre ele ajungând pe primul loc. 


Pe de altă parte, noua muzică country este un gen reprezentat similar de cântăreți și compozitori talentați incluzându-i pe Dierks Bentley, Miranda Lambert, Keith Urban și mulți alții. 


17 septembrie: Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

17 septembrie: Ziua Internațională a Muzicii Country 17 septembrie: Ziua Internațională a Muzicii Country Reviewed by Diana Popescu on septembrie 16, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.