19 septembrie: Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun

 Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun  ( numită în engleză, "Butterscotch") este sărbătorită an de an pe 19 septembrie, fiind dedicată acestui desert pregnant, bazat pe amidon, zahăr brun și unt. Înainte de a fi consumat, este lăsat să se răcească. Poate avea, de asemeni, mai multe ingrediente incluzând sirop de porumb, lămâie, sare și frișcă.


Se spune că această budincă ar fi fost creată încă din 1817, fiind savurată de membri ai familiei regale din Anglia. Mulți cred că a fost inventată de un om din Yorkshare, Doncanster, pe nume Samuel Parkinson. Prima rețeta a acestei budinci a fost publicată într-un ziar din 1848.               

     

19 septembrie: Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun

Dacă în limba engleză, "butterscotch", provine din "butter", însemnând "unt", se crede că termenul de "scotch" a fost folosit pentru a denota tăierea sau împărțirea budincii înainte de a se întări. Alții sunt de părere că "scotch" a derivat din "a se întări". Pe de altă parte, unii sunt convinși că "scotch" ar fi provenit din "scorched" ("pârjolire") și se referea la încălzirea zahărului la temperaturi înalte. 


În plus, într-o altă variantă, cuvântul "scotch" ar proveni din cel al Scoției, mai precis din nordul acestei țări, de unde ar origina desertul. 


18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului


Cea dintâi rețeta de budincă Butterscotch cuprindea lapte, unt, ouă și zahăr brun. 


Cea mai mare budincă "butterscotch" a fost făcută în Norvegia, măsurând 152 de centimetri și cântărind 1587 de kilograme. 


Deși caramelul este considerat similar cu butterscotch, ele sunt pregătite din zahăr diferit: zahăr alb pentru caramel, și zahăr brun pentru butterscotch. 


19 septembrie: Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice


19 septembrie: Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun 19 septembrie: Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun Reviewed by Diana Popescu on septembrie 18, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.