25 septembrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei

 Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei este marcată an de an pe 25 septembrie. Ataxia descrie un grup de afecțiuni. Oamenii suferind din cauza acesteia au dificultăți cu păstrarea echilibrului, mersul, vorbitul și înghițirea. 


Ataxia este o boală rară ce și-a pus impactul asupra unuia din 50.000 de oameni de pe întreg globul. Este un termen latinesc însemnând "lipsă de ordine" și este provocată de deteriorarea cerebelului. Ataxiile cerebrale sunt ereditare, dat nu toate tipurile sunt genetice. Alte cauze ale ataxiei cerebelului sunt accidente cerebrale vasculare, tumori, infecții virale și lovituri ale capului.      

               

25 septembrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei

Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei este comemorată anual de Fundația Națională a Ataxiei, o organizație fondată în 1957 în SUA, dedicată întru totul creșteri conștientizării despre această afecțiune neurologică. În plus, aceasta țintește să mărească încrederea pacienților care suferă de ataxie. Un alt motiv din spatele zilei este asigurarea că mai mulți medici sunt și ei conștienți de ataxie, cu o cunoaștere adecvată a acesteia, pentru a ajuta la detectarea timpurie a bolii și furnizarea la timp de îngrijire medicală pentru ajutorarea unor potențiale victime. 


24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor


Ataxia este o boală progresivă și se înrăutățește odată cu timpul. Este de o importanță majoră să se acorde pacienților un sprijin fizic și emoțional, ce-i poate ajuta să se descurce cu boală și să-și mențină o atitudine pozitivă. 


25 septembrie: Ziua Mondială a Visului

25 septembrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei 25 septembrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei Reviewed by Diana Popescu on septembrie 24, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.