27 septembrie: Ziua Eșarfei

 Ziua Eșarfei din 27 septembrie celebrează anual una din cele mai ieftine și elegante accesorii ale îmbrăcăminții noastre, una care, pe lângă a o înfășură în jurul gâtului nostru sau a o lasă să atârne peste umerii noștri, poate fi purtată pe cap ori în loc de o curea. 


Eșarfele au fost purtate mai întâi de egiptenii antici, precum infama regina Nefertiti, care le foloseau înfășurate pe cap. În secolul al XVII-lea, militarii croați de rang înalt purtau eșarfe de mătase, în vreme ce restul hainelor lor erau din bumbac. Vestitul compozitor Ludwig van Beethoven obișnuia să poarte eșarfe din mătase, pare-se pentru a atrage atenția iubitei sale.  

                                

27 septembrie: Ziua Eșarfei

Ziua Eșarfei a fost creată în 2018 de o firmă de retail numită Echo Fashion  New York. Această firmă este binecunoscută pentru eșarfe cu tonalități coloristice vibrante, modele frumoase, produse din numeroase materiale textile. Eșarfele au fost și au rămas o parte a orientărilor modei. Obiectivul Zilei Esarfei a fost de a se recunoaște marea semnificație a unei simple eșarfe în lumea modernă. 


Echo Fashion i-a avut ca fondatori pe Edgar și Therese Hymann chiar în ziua nunții lor din 1920. Erau pe cale să obțină certificatul de căsătorie când au decis să ia unul și pentru noua lor afacere. După patru generații, afacerea Echo Fashion s-a extins în toată America, în Japonia, Europa și Regatul Unit. În prezent, în afară de eșarfe, vinde și lenjerie de noapte și îmbrăcăminte de casă. 


26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare


Lucruri interesante despre eșarfe


- În anii 1940, în decursul celui de-al doilea război mondial, eșarfele femeilor au fost imprimante cu instrucțiuni despre cum să scape raidurilor aeriene, să se descurce în timpul penelor de curent și cu sloganuri patriotice.


- În anii 1980, grație parteneriatului cu Ralph Lauren, Echo Fashion a devenit singura firmă licențiată de manufacturare a eșarfelor.


- Eșarfa nu a fost creată inițial pentru iarnă, ci pentru vară. În vremea Imperiului Roman, era numită "Sundarium", adică "pânză pentru transpirație".


- Tot în cadrul Imperiului Roman, în armată, eșarfa era văzută ca un însemn de onoare și, în funcție de rangul lor, militarii purtau tipuri diferite de eșarfe.


- Este nevoie de doi arbori de dud pentru a se produce 300 de coconi necesari pentru a se face o singură eșarfă. 


27 septembrie: Ziua Strivește o Cutie de Conservă

27 septembrie: Ziua Eșarfei 27 septembrie: Ziua Eșarfei Reviewed by Diana Popescu on septembrie 26, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.