Psihologia tigarii | Tigara si personalitatea

Felul in care un barbat tine tigara in mana, intre degete - impreuna cu alte gesturi specifice precum modul cum sta, merge, ticurile nervoase si miscarile mainii - reprezinta un important indiciu psihologic, cababil a-i dezvalui personalitatea.

Cel putin asa marturiseste psihanalistul William Neutra din Los Angeles, care s-a dedicat o vreme studierii modalitatilor in care tin tigarile pacientii sai, un lucru ce i-a fost de mare ajutor in tratarea acestora. In randurile de mai jos, va dau cateva exemple despre aceste aspect, mai ales in legatura cu barbatii.

Un lucru destul de ciudat, se pare ca aceasta asa-zisa psihologie a tigarii nu functioneaza de cele mai multe ori in cazul femeilor. Potrivit doctorului Neutra, femeile au o tendinta naturala de a-si controla ori supraveghea gesturile, inclusiv atunci cand fumeaza, din aceasta pricina fiind luate mai putin in considerare in acest studiu.


Aceasta postura feminina tradeaza lipsa de siguranta, "teama" de a scapa din mana tigara. O astfel de femeie se agata de partenerul ei ca marca de scrisoare, stanjenindu-l in aproape tot ceea ce face.








O maniera de a tine tigara ce scoate la iveala plicitiseala unei femei alaturi de un barbat care nu "ii spune nimic", total lipsit de interes pentru ea. Ea isi focalizeaza privirea spre varful tigartii  pentru a-si retine un cascat!









Conform doctorului Neutra, acest barbat este un intelectual, un tip foarte cerebral, cu un caracter contemplativ.









Aceasta persoana nu este demna de incredere, este slaba, inclinata sa minta si o companie deloc agreabila, mai ales pe termen lung.









Un barbat ce isi exprima cu forta individualitatea, este direct in relatiile cu ceilalti si are predispozitia de a se incapatana chiar si cand este vorba despre lucruri de amanunt.








Un tip vesel, optimist, un placut tovaras de conversatie sau de calatorie. Ii place sa isi traiasca din plin viata.









Acest barbat este nemaipomenit de indraznet, dar si calculat. Gaseste o mare placere , literlamente, in "a se juca cu focul".









Un individ visator, cu capul in nori, idealist, caruia viata ii poate juca mari feste daca nu isi asuma o atitudine cat mai realista.









Un barbat foarte pesimist, excesiv de prudent in viata de zi cu zi.










Nu pot incheia decat atragandu-va inca o data atentia asupra riscurilor imense asociate cu fumatul. Pe langa faptul ca acest obicei va afecteaza sanatatea, el are, asa cum ati putut constata din acest articol, si capacitatea de a va expune slabiciunile sau tendintele secrete ale personalitatii!

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Care este personalitatea ta financiara?

Psihologia psihopatului

Trasaturile fetei si personalitatea in traditia chinezeasca
Psihologia tigarii | Tigara si personalitatea Psihologia tigarii | Tigara si personalitatea Reviewed by Diana Popescu on iunie 16, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Interesante explicatiile. Noi nu fumam insa acum sunt tare curioasa sa vad cum tin prietenele mele tigarile in mana :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai mult ca sigur le tin umblind pe Luna, ca pe Marte e ceatza momentan

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.