15 octombrie: Ziua Mondială a Camerei Foto Jucărie

 Ziua Mondială a Camerei Foto Jucărie este sărbătorită anual în toată lumea în a treia duminică din octombrie. În pofida numelui lor, aparatele de fotografiat de tip jucărie sunt unele funcționale, ce pot face poze. Întrucât sunt modele ieftine, nu au nici un reglaj, dar fotografii le pot folosi deoarece distorsiunile lor produc poze foarte interesante.


Dacă în 2023, Ziua Mondială a Camerei Foto Jucărie are loc pe 15 octombrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 20 octombrie, 2015 - 19 octombrie.        

                          

15 octombrie: Ziua Mondială a Camerei Foto Jucărie

Creată de fotograful american Becky Ramotowski, ziua este marcată de fotografi de pe întreg globul, care celebrează astfel fotografiile încețoșate, distorsionate relizate cu camere jucărie. 


14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor


Începând cu anii 1990, a existat un interes crescând pentru tipul de efecte produse de aparatele de fotografiat jucărie. Aceste efecte, precum strălucirile lentilelor, scurgeri de lumină, viniete și distorsiuni, toate adaugă textură și puncte de interes într-o fotografie altfel anostă. Deși aceste efecte pot fi aplicate fotografiilor digitale cu filtre, pozele realizate cu camere foto jucărie sunt, totuși, unice. 


Becky Ramotowski crede că astfel de camere îi permit să aibă o relație mai spontană cu arta fotografiei. Ele ne eliberează de presiune, facilitându-ne să ne bucurăm orientându-le și făcând poze fără a ne gândi prea mult la rezultate. 


15 octombrie 2022: Ziua de Conștientizare a Pinguinului African

15 octombrie: Ziua Mondială a Camerei Foto Jucărie 15 octombrie: Ziua Mondială a Camerei Foto Jucărie Reviewed by Diana Popescu on octombrie 14, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.