29 octombrie: Ziua Ovăzului

 Ziua Ovăzului este sărbătorită an de an pe 29 octombrie, în onoarea uneia din cele mai versatile, familiare mâncari din lume. Ceea ce puțin știu este că ovăzul poate fi preparat într-o gamă largă de variante...


Ovăzul, ridicat astăzi în slăvi de nutriționiști și guru ai sănătății, are începuturi foarte umile. Cea din urmă cereală cultivată în societatea umană, cu circa 3.000 de ani în urmă, ovăzul a provenit din ierburi ce creșteau pe câmpuri pregătite pentru alte culturi.                              


29 octombrie: Ziua Ovăzului

Romanii antici au văzut ovazul ca un grâu nefericit și bolnav, și l-au folosit ca hrană ieftină pentru cai. Erau dezgustați de societăți în care oamenii includeau ovăzul în mesele lor precum triburile germanice care au cucerit Imperiul Roman vestic, dar și scoțienii, a căror țară romanii nu au fost niciodată capabili să o ocupe. 


Deși ovăzul este încă folosit în prezent pentru hrănirea cailor, există o parte din acesta rezervată specific pentru consumul uman. Și asta dintr-un motiv bine întemeiat! Fibra din ovăz este mai solubilă decât cele ale celorlalte cereale. Fibra se dizolvă în apă și se transformă într-un gel gros, vâscos, care se mișcă lent prin organismul uman. 


28 octombrie 2023: Ziua de Conștientizare a Câinelui Pitbull


Asta înseamnă că ne menține sătui pentru lungi perioade de timp. Totodată, fibra solubilă încetinește procesul organismului de absorbție a glucozei și inhibă reabsorbția bilei, ceea ce duce la evitarea de niveluri înalte și joase de zahăr, în timp ce ficatul nostru primește colesterolul de care are nevoie din sângele nostru. 


29 octombrie: Ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral

29 octombrie: Ziua Ovăzului 29 octombrie: Ziua Ovăzului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 28, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.