31 octombrie: Ziua Reformei Protestante

 Ziua Reformei Protestante, comemorată anual pe 31 octombrie, a început în secolul al XV-lea, când un călugăr german, îngrijorat de activitățile bisericii catolice, în special a vânzării de către aceasta de indulgențe ca penitențe, a țintuit argumente sale contra, numite "Cele 95 de Teze", pe ușa bisericii castelului Wittenberg.                  

     

31 octombrie: Ziua Reformei Protestante

În vreme ce pe 31 octombrie lumea celebrează Halloween-ul, o mare parte din comunitatea creștină marchează Ziua Reformei Protestante. Studiul Scripturii de către Martin Luther l-a condus pe o cale pe care a identificat-o ca adevărat creștină și de mântuire autentică. El nu a fost de acord cu învățăturile catolice despre Biblie și laici. De asemeni, a dezaprobat ferm vânzarea de indulgențe de către biserică, o cale prin care oamenii și puteau spăla păcatele dând bani clericilor. Desigur, în zilele noastre, găsim o practică asemănătoare în biserica ortodoxă, de exemplu în lăzile cu bani adunați de la credincioși naivi cu prilejul Zilei Sfintei Parascheva. 


30 octombrie: Noaptea Năzbâtiilor


Mulți s-au opus acestor acțiuni ale bisericii, dar Martin Luther a adus la lumină această orientare și a căutat reformarea pornind din înăuntrul bisericii. A fost o vreme de mari schimbări religioase și sociale. Luther a propăvăduit reformarea, dar tezele lui a fost deformate din motive sociale, politice și economice. Acest lucru a condus la o dezbinare în biserica catolică, și la apariția reformei protestante sub egida bisericii protestante. 


Ziua Reformei Protestante este recunoscută de către multe comunități din lume, îndeosebi, desigur, de protestanți. Este o sărbătoare oficială în cele mai multe state germane. 


31 octombrie: Ziua Mondială a Economiilor


31 octombrie: Ziua Reformei Protestante 31 octombrie: Ziua Reformei Protestante Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.