30 octombrie: Noaptea Năzbâtiilor

 Noaptea Năzbâtiilor are loc în fiecare an pe 30 octombrie, fiind un prilej de a le face farse celor din jurul nostru într-un mod lipsit de o reală răutate. Îndeosebi în Occident, este o noapte rezervată distracției și împărtășirii unui râs sănătos cu oricine, chiar și cu cei care sunt ținte ale farselor. 


Noaptea Năzbâtiilor este noaptea dinainte de Halloween, una în care în special copiii joacă feste nevinovate vecinilor sau membrilor familiei, pentru a răspândi voioșie. Potrivit unei legende, a început în Anglia din anii 1700, când cei mici făceau farse oamenilor în noaptea dinainte de 1 mai. Cea dintâi mărturie despre "Mischief Night" (Noaptea Năzbâtiilor) provine din 1790, când o piesă de teatru școlară, cu o odă adusă distracției, menționa această noapte în termeni elogioși.    

                                 

30 octombrie: Noaptea Năzbâtiilor

Un lucru amuzant despre această celebrare constă din diversele nume prin care este cunoscută în părți diferite ale lumii. În Vermont și New Hampshire, SUA, este tradițional intitulată "Noaptea Verzei", deoarece, în această noapte, oamenii aruncă cu verze în casele unora altora, ca o formă de farsă, ghidușie. În Detroit și zonele sale înconjurătoare, este numită "Noaptea Diavolului". Unele comunități o numesc "Ajunul Diavolului" sau "Noaptea Prostelii". Oricum, în SUA și Canada poartă mai ales numele de "Noaptea Năzbâtiilor". 


29 octombrie: Ziua Ovăzului


Sărbătoarea a pornit ca o activitate distractivă pentru copii și adolescenți angajați în farse și glume nevinovate, dar a ajuns să fie asociată și cu vandalismul sau incendieri în unele locuri. 


30 octombrie: Noaptea Frigiderului Bântuit

30 octombrie: Noaptea Năzbâtiilor 30 octombrie: Noaptea Năzbâtiilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 29, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.