14 noiembrie: Ziua Ursulețului Teddy (american)

 Ziua Ursulețului Teddy, marcată an de an pe 14 noiembrie, celebrează una din cele mai indrăgite jucării americane. Acest urs a ajuns și pe alte meleaguri, fiind tovarăș de încredere al copiilor mai ales înainte de culcare!


Primul urs împăiat a fost folosit de Margarete Steiff ca un exponat al ei după vizitarea unei grădini zoologice, în 1903. Ursuleții jucărie au fost numiți Teddy de către Morris Michtom, inspirat de de o caricatură a președintelui Theodore (Teddy) Roosvelt refuzând să împuște un urs într-o călătorie de vânătoare în Mississipi, pe 14 noiembrie 1902. El a căutat să obțînă permisiunea de a utiliza numele președintelui pentru ursuleți și, după ce a primit-o, s-a ocupat să producă o mulțime de ursuleți Teddy. De atunci, astfel de ursuleți au devenit parte a unor numeroase copilării.                     

              

14 noiembrie: Ziua Ursulețului Teddy (american)

Ursuleții Teddy au fost făcuți originar din "blană" de mohair. Mohairul este obținut de la capre andora, pieptănat, împletit și tuns, aranjat, pentru a forma blană mătăsoasă a urșilor jucărie. În prezent, aceștia sunt confecționați, în mod obișnuit, din velur, satin, denim și blană sintetică. 


13 noiembrie: Ziua Budincii Indiene


Ursuleții Teddy au fost introduși în multe lucrări de artă. În 1907, compozitorul John Walter Bratton a compus o primă piesă instrumentală numită "picnicul Ursuleților Teddy". Versiuni ale acesteia au fost adăugate mai târziu, de Jimmy Kennedy.  


O serie de cărți bazate pe astfel de ursuleți a fost scrisă de Seymore Eaton, educator american. Ursuleții au apărut la TV în anii 1990. Personajele au fost Teddy Ruxpin, Super Ted și Winnie Pooh.  


În anul 1984, un muzeu al ursuleților Teddy s-a deschis în Hampshire, Anglia. 


14 noiembrie: Ziua Mondială a Orfanilor

14 noiembrie: Ziua Ursulețului Teddy (american) 14 noiembrie: Ziua Ursulețului Teddy (american) Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 13, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.