20 noiembrie: Ziua Absurdității

 Ziua Absurdității din 20 noiembrie este un prilej de a trăi o  înspăimântătoare stare de neputiință sau de relativitate. Totul a început ca o mișcare filosofică a absurdului, ajungând să fie o sărbătoare în care oricui i se permite să-și urmeze cele mai nerezonabile hachițe. Este uo ocazie de a lăsa deoparte reguli convenționale, rigide, și a adopta comportamente și idei jucăușe, despriponite de simțul comun.         

     

20 noiembrie: Ziua Absurdității

Adevărata filosofie a absurdului a apărut în secolul al XIX-lea, în mintea gânditorului danez Kierkegaard. Premiza sa era că toți oamenii caută să găsească un înțeles într-un univers fără de înțeles. Pe măsură ce au trecut anii, această filosofie a câștigat popularitate și  a devenit un reper notabil pentru o mișcare din teatru, din literatură în general, în Europa și în America de Nord. 


19 noiembrie: Ziua Antreprenoriatului Femeilor


În anii 1950 și 1960, vârfurile unei astfel de mișcări artistice, precum teatrul absurdului și suprarealismul, au dat naștere unui întreg gen de literatură bazată pe un comportament neconservator și ieșit din comun. Una din operele din această vreme, "Așteptându-l pe Godot", este bazată pe o pereche de personaje așteptându-și, în dreptul unui copac, prietenul, pe care nu-l întâlniseră niciodată. Desigur, nu-l putem uita, din acest punct de vedere, pe Eugen Ionescu, cu piese de teatru reputate, precum "Rinocerii" și "Scaunele". 


Ziua din 20 noiembrie reprezintă o oportunitate de a adopta o filosofie debusulatoare în cuvintele și faptele noastre, doar pentru a conștientiza cum ar fi să ne descătușăm de un trai rigid, fixat pas cu pas de reguli și convenții adeseori false.


20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier


20 noiembrie: Ziua Absurdității 20 noiembrie: Ziua Absurdității Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 19, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.