6 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu

 Ziua Colorează Lumea în Portocaliu, celebrată an de an în prima luni din noiembrie, este dedicată conștientizării despre o boală care este puțin înțeleasă, acordării de sprijin celor afectați de ea și educării lumii despre existența sa. 


Dacă în 2023, Ziua Colorează Lumea în Portocaliu se desfășoară pe 6 noiembrie, în anii următori are loc astfel: 2024 - 4 noiembrie, 2025 - 3 noiembrie, 2026 - 2 noiembrie. 


Este vorba despre Sindromul Complex al Durerii Regionale, cunoscut și ca un disconfort neurologic ce include impulsuri nervoase întruchipate într-un loc specific al corpului.                                 


6 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu

Specialiștii medicali speculează că această condiție este un rezultat al unei disfunctiuni a sistemului nervos central. O rănire a piciorului sau mâinii poate provoca, de asemeni, sindromul. O declanșare a răspunsului imunitar poate cauza răni similare, care pot duce la simptome precum înroșirea sau umflarea zonei afectate.


5 noiembrie: Ziua Fotbalului American


De aceea, se crede că poate reprezenta o perturbare a procesului de vindecare. În istorie, mai multe echipe medicale și numeroși doctori independenți și-au asumat sarcina de a înțelege cauzele și tratamentul pentru acest sindrom.


În prezent, nu există un tratament pentru această afecțiune, așa că obiectivul este să se ușureze simptomele dureroase asociate cu ea. Metodele includ psihoterapie, terapie fizică și medicație. 


6 noiembrie: Ziua Naufragiat Fără o Busolă

6 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu 6 noiembrie: Ziua Colorează Lumea în Portocaliu Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 05, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.