5 decembrie: Ziua Internațională Ninja

 În 2003, compania Ninja Burger a creat Ziua Internațională Ninja de pe 5 decembrie, ca o cale de a celebra "viteza" ninja cu care burgerii săi erau livrați clienților. Pe lângă asta, războinicii ninja sunt nemaipomeniți! Mulți copii îi îndrăgesc și își doresc în secret să devină unul din ei.    

                                                                                            

5 decembrie: Ziua Internațională Ninja

Se spune că a fost aleasă data de 5 decembrie pentru prima Zi internațională Ninja deoarece filmul "Ultimul samurai" cu Tom Cruise, ce înfățișează o bătălie ninja contra samurai, a fost lansat pe acea dată. Odată cu anii, sărbătoarea a câștigat popularitate și a câștigat atenția media. Luptătorii ninja, îmbrăcați în negru, au fost asociați cu "Teenage Mutant Ninja Turtles" (Broaștele țestoase adolescente mutante ninja), jocuri precum "Dungeons and Dragons" (Temnițe și dragoni) și filme ale lui Bruce Lee și Chuck Norris din anii 1960 și 1970.


4 decembrie: Ziua Listei lui Moș Crăciun


Lucruri interesante despre ninja reali


- Primul ninja confirmat istoric a fost Otomono Sahiti, care a lucrat ca spion sub domnia prințului japonez Shotoku.


- În mitologia japoneză, cei dintâi ninja au descins spirite apărând pe jumătate oameni, pe jumătate ciori.


- În anul 1162 a fost fondată prima școală de ninja, când un samurai înfrânt a decis să nu se sinucidă așa cum îi dictau obiceiurile, ci, mai curând, să se dedice predării artei sale. 


- Asemeni vechilor meseriași, ninja își transmiteau abilitățile (legate de arte marțiale și spionaj) fiilor și fiicelor lor. 


5 decembrie: Krampusnacht | Noaptea lui Krampus

5 decembrie: Ziua Internațională Ninja 5 decembrie: Ziua Internațională Ninja Reviewed by Diana Popescu on decembrie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.