24 aprilie: Sfântul Mucenic Sava Stratilatul

 Sfântul Mucenic Sava Stratilatul a provenit dintr-un trib de goți. Pentru marea sa vitejie, a ajuns la înaltul rang de comandant militar sau "stratelates" în timpul domniei împăratului Aurelian (270-275). 


Încă din tinerețe, Sfântul Sava a fost creștin și a urmat cu fervență poruncile lui Hristos. I-a ajutat pe cei nevoiași și i-a vizitat pe creștinii întemnițați. Datorită traiului său virtuos și pur, a primit de la Domnul darul facerii de minuni, vindecând oameni și izgonind din aceștia demoni în numele lui Hristos.       

       

24 aprilie: Sfântul Mucenic Sava Stratilatul

Când împăratul a aflat că Sfântul Sava era creștin, a cerut ca acesta să renunțe la credința sa. Mucenicul și-a aruncat centură militară și a declarat că nu nu se va lepăda de Hristos. A fost bătut, ars cu torțe și aruncat într-un cazan cu smoală fierbinte, dar mucenicul a rămas nevătămat. 


Fiind martori ai suferințelor sale, 70 de ostași au ajuns să creadă în Hristos. Au fost cu toții decapitați cu sabia. Sfântul Sava a fost dus în temniță. La miezul nopții, pe când se ruga, i-a apărut în față Hristos și l-a învăluit cu lumina slavei sale. Mântuitorul l-a îndemnat să nu se teamă, ci să-și păstreze fermitatea. Încurajat astfel, mucenicul Sava a trecut, dimineață, prin noi torturi. A fost, apoi, înecat într-un râu, în anul 272. 


23 aprilie: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință


24 aprilie: Sfântul Mucenic Sava Stratilatul 24 aprilie: Sfântul Mucenic Sava Stratilatul Reviewed by Diana Popescu on aprilie 23, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.