DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera F

F

- FARD – Produs cosmetic de aplicare a unei anumite culori pe fata , buze sau ochi.
-FASOLE AZUKI – Fasole traditionala japoneza , bogata in minerale si proteine , excelent exfoliant natural.
- FENICUL – (Anason dulce) Produs de ingrijire a pielii corpului , cu efect antiinflamator si antiseptic.
-FIRUL DE PAR – Format din tulpina si din radacina sau bulb (aflat in hipoderm).
-FLORI DE SOC – Folosite in mod traditional pentru pastrarea catifelarii pielii , au o actiune tonifiana si protectoare a tenului.
-FLUORURI- Substante toxice , utilizate ca ingrediente antienzimatice pentru protectia dintilor.
-FOARFECE PENTRU MUSTATI – Foarfece cu brate drepte si ascutite , cu varfuri rotunjite pentru asigurarea preciziei tunsorii.
-FOLICUL – Saculet / cavitate sau glanda din piele , care sustine un fir de par.
-FOLICULITA – Inflamatie a foliculelor parului , atunci cand acestea sunt afectate de frecarea cu imbracamintea , de ras (barbierit) , sau cand are loc blocarea foliculelor.In unele cazuri foliculele afectate sunt infectate cu bacteria Staphylococcus.
-FOLICULITA CHELOIDIANA A CEFEI – Afectiune cronica a pielii capului (scalpului) si a cefei , aparuta mai ales la persoane cu par cret , la care parul creste in scalp sau in ceafa , provocand astfel inflamatii.
-FOND DE TEN – Produs cosmetic realizat printr-un amestec de pigmenti naturali , agenti de intretinere , hidratare si fixare , filtre de protectie contra razelor ultraviolete.
-FORMALDEHIDA –Substanta incolora cu efect iritant , folosita la producerea conservantilor. Foarte toxica atunci cand este inghitita sau inhalata ; 44% dintre persoanele a caror piele este expusa la formaldehida prezinta efecte de iritatii.Folosita la fabricarea sampoanelor in proportie de 1 – 2 %.
-FRASIN – Coaja de frasin este utilizata pentru ingrijirea fetei , avand efect antinflamator si cicatrizant ; folosit in tratamente pentru acnee si eczeme.
- FURUNCULE – Sunt provocate de inflamatia foliculelor parului , ducand la acumularea de tesut mort si puroi.Se prezinta sub forma unor umflaturi galbui , inconjurate de o zona rosie. Pot fi de origine bacteriana .

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera C 

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera D 

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera E
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera F DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera F Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 03, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.