Stii cu adevarat ce iti doresti si de ce iti doresti un anumit lucru ? Psihologii estimeaza ca circa 95% din comportamentul nostru este dirijat in mod subconstient. In acest caz, cum am putea fi siguri ca dorintele noastre subconstiente sunt identice cu cele constiente?

dorinte secrete
Descoperirea dorintelor tale secrete
Unul din mijloacele cele mai eficiente de a ne descoperi dorintele ascunse consta in utilizarea asociatiilor libere, o tehnica simpla in care se incepe cu un singur cuvant (care iti vine primul in minte), si apoi gasirea unuia altuia care corespunde ori se asociaza celui dintai. Pentru a-ti descoperi dorintele ascunse, poti incerca urmatorul exercitiu.

Propozitia cu asociere libera

Tot ce trebuie sa faci este sa scrii o propozitie scurta despre o dorinta a ta sau despre o implinire mult visata. De exemplu: "Vreau sa fiu bogat(a)." Apoi, sub fiecare cuvant al propozitiei, scrie cateva cuvinte echivalente. Incearca sa sa pui pe hartie toate cuvintele alternative, echivalente, pentru cel dintai cuvant, apoi fa acelasi lucru pentru toate cuvintele propozitiei initiale. Nu iti cenzura gandurile care iti trec prin minte!

Atunci cand o fata care se ocupa de muzica, numita Andreea, a facut acest exercitiu, propozitia si cuvintele asociate liber ale acesteia aratau in felul urmator:

Eu .... vreau.... sa fiu.... bogata.

mie ....doresc .................avuta

Andreea ....sper............... confortabila

femeie.... sa ajung.............. fericita

muzician .... sa actionez........ libera

Pentru a descoperi dorintele tale subconstuente, incepe prin a citi ultimul cuvant al fiecarui rand de cuvinte echivalente. In cazul Andreei, propozitia de dedesupt este: "Muzician(a) sa actionez / actioneaza liber." Iata ca, chiar daca dorinta ei constienta parea sa fie cea de a avea multi bani, nazuinta ei subconstienta era de a avea libertatea de a face si a se bucura muzica. Randurile de deasupra cuprind propozitiille: "Femeie sa ajung fericita" si "Andreea sper (sa traiesc) confortabil." In mod subconstient constient, ea isi dorea sa aiba o viata fericita si confortabila.

Parintii Andreei ii sugerasera acesteia sa urmeze studii superioare de economist intrucat ea "nu ar fi fost capabila niciodata" sa isi duca existenta din viata de muzician. Ea le-a urmat sfatul si a ajund sa fie nefericita intr-o cariera pe care nu si-o dorise cu adevarat. Canta, din cand in cand, la pian in timpul liber, dar timpul din ce in ce mai mare petrecut la serviciu ii lasa putine oaze temporale in care sa se dedice muzicii. Andreea ajunsese sa fantazeze asupra unei bogatii care ar fi putut sa-i cada din cer si care i-ar permis sa renunte la slujba ei agasanta si sa se ocupe de ceea ce ii placea, adica de muzica; in cele din urma ea a devenit constienta de faptul ca avea nevoie de un plan pentru a-si face mai mult timp liber pentru muzica.

Andreea a decis sa intoarca pe bancile scolii, de aceasta data absolvind un institut de muzica, ajungand apoi sa cante in diferite baruri si restaurante. Chiar daca noua ei slujba era platita mai prost, ea se simtea "bogata" pentru ca, in cele din urma, reusise sa faca ceea ce 95% din ea isi dorea.

Planul de actiune

Dupa ce ai citit ultimul rand de cuvinte, sau poate chiar inca cateva randuri de deasupra, ai putea afla ca incerci sa atingi un obiectiv care este diferit de cel al subconstientului tau. Daca se intampla asta, incearca apoi sa iti concepi un plan de actiune centrat pe dorinta subconstientului tau, prin completarea urmatoarelor fraze :

Dorinta mea subconstienta este . . .

Voi urma urmatorii pasi pe termen scurt pentru realizarea dorintei de a . . .

Voi urma pe termen lung urmatoarele etape pentru a-mi indeplini dorinta de a . . .

Voi indeplini acest angajament fata de dorinta mea secreta pentru ca . . .

Stiind ceea ce iti doresti cu adevarat, dar avand si motivatia pentru aceasta, te vei putea elibera de prejudecati si conformisme, frecvent impuse de altii,  si iti vei putea croi drum in viata spre acea destinatie a destinului cu adevarat potrivita pentru tine!
Reviewed by Diana Popescu on aprilie 18, 2009 Rating: 5

2 comentarii:

  1. buna , cum eu imi doresc mult contract fix unde lucrez la clinika , avand acest serviciu fix pot avea posibilitati de un credit etc pt construirea casei etc
    d-voastra puteti sa-mi dat-i un ritual pt ca dorinta mea sa se realizeze
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu incerc doar sa sugerez sau sa ofer puncte de reper in descoperirea adevaratelor dorinte secrete si , eventual, in implinirea lor.Cine spune ca poate oferi remedii sau solutii magice sau de un alt fel , infailibile sau sigure , este fie un sarlatan , fie un inchipuit "vraci' , fie un practicant al magiei negre (caz in care , aparentul ajutor dat cuiva va fi platit cu varf si indesat prin alte mijloace).Solutia este ascunsa in potentialul fiecarei persoane umane...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.