Culoarea ochilor iti dezvaluie personalitatea

“Ochii sunt ferestrele sufletului “

De ani de zile , psihologii descriu o serie de aspecte comportamentale avand la baza reactiile ochilor.De exemplu , faptul ca un adolescent se fereste sa se uite in ochii unuia din parinti, in timp ce ii raspunde la o intrebare , poate semnala ca el nu este intru totul sincer.
De fapt , ochii reprezinta “reflectii” ale emotiilor noastre si in acest sens ii putem asemui cu ferestre prin care cei din jur ne pot “vedea”.Aceasta nu este insa totul …

Ochiul si irisul in special reprezinta repere de evaluare a starii de sanatate a unei persoane , domeniul care se ocupa de acest studiu numindu-se “iridiologie”.Pentru “iridoliogi” , ochiul este o “fereastra” prin care pot evalua sanatatea unui individ .Ei studiaza irisul , pupila si sclera (tunica solida a globului ocular) unei persoane , luand in consideratie culoarea si particularitatile acestor parti ale ochiului.Apoi, ei compara rezultatele obtinute cu o harta a irisului , in care acesta este divizat in mai multe zone , corespunzatoare diferitelor parti ale corpului. Diagnosticul este dat in functie de dicrepantele care apar in aceasta analiza comparativa.

Dintr-o alta perspectiva , culoarea ochilor poate fi un mijloc de evaluare a personalitatii , caracterului sau abilitatilor unei persoane.

Semnificatia culorii ochilor

Culoarea ochilor unui om , rezultat al caracteristicilor lui genetice , reflecta individualitatea acestuia . In lumea fiintelor umane , culoarea ochilor se incadreaza , de regula , in patru mari grupe : castaniu (caprui) , albastru , verde si negru. Ochii caprui sunt cei mai raspanditi, fiind urmati de catre cei albastri , verzi si negri.

-Personalitatea ochilor caprui

Ochii caprui sugereaza privirea catifelata si inocenta a unei caprioare.De fapt, ei pot fi o dovada a agilitatii blandei creaturi a padurii ! Potrivit studiilor stiintifice , persoanele cu ochii caprui au reflexe mai rapide si sunt mai alerte fata de de cele cu o culoare deschisa a ochilor.Se pare ca , de multe ori, astfel de oameni se dedica cu succes unor sporturi care presupun agilitate si reactii imediate , precum fotbalul , baschetul , sau handbalul.De asemenea , spre deosebire de oamenii cu ochii albastri sau verzi , cei cu ochi caprui par a se implica mai greu intr-o conjunctura sociala.Pentru a compensa acest lucru , se acopera adesea cu platosa politetii.

Ochii caprui sunt o caracteristica a persoanelor romantice , care viseaza cu ochii deschisi si pot cadea uneori in capcana de a confunda realitatea cu fantezia.Atrase si stanjenite , in aceeasi masura , de viata sociala , au , uneori, perioade in care se delecteaza in singuratate, citind sau meditand asupra fiintei lor interioare.Aceasta capacitate introspectiva ii face sa treaca cu usurinta si intelegere peste conflicte sau suparari.Uneori , fac acest lucru numai de ochii lumii , pentru ca , desi nu le place sa recunoasca asta , pot fi egocentrici sau inclinati catre fanatism.Poseda mai mult decat un talent si , de obicei, si-l fructifica gratiei simtului responsabilitatii.
In dragoste , merg pana la extreme ; pot fi cuprinsi fie de o iubire extrem de protectiva , fie de o gelozie salbatica.Sarutul inseamna pentru ei o adevarata pecete a dragostei dar si un mijloc de a comunica si de a-si impartasi senzualitatea.

-Personalitatea ochilor albastri

Ochii albastri sunt un simbol consacrat al imaterialitatii angelice , al seninatatii si visarii.Nu intamplator , poate, oamenii de stiinta au apreciat ca oamenii cu astfel de ochi nu sunt foarte alerti, placandu-le sa se angajeze in sporturi in care nu se solicita viteza , precum golful .Aceasta caracteristica poate fi consecinta faptului ca raspund mai greu (fata de cei cu ochi de culoare inchisa) la stimulii vizuali sau auditivi.Pe de alta parte , au o gandire mai logica , si se angajeaza cu succes in activitati care necesita o planificare sau o structurare a timpului ( vezi jocul de golf).

Oamenii cu ochii albastri pot fi dulci ca mierea.Atunci cand se ataseaza de cineva , o fac de obicei in perspectiva unei relatii de o viata , iar alesul / aleasa are de profitat de o solicitudine , o prezenta de spirit si un rasfat iesit din comun.Orice medalie are , desigur, si un revers : dragostea ii poate determina sa ia haturile in maini cu prea multa hotarare , iar cei iubiti se pot simti asemeni unor jucarii carora le este interzis sa paraseasca raftul pe care au fost asezate.
Desi se spune ca stiu sa sarute , uneori , pentru ei , acest lucru este mai mult o tehnica sau o stiinta decat expresia unui foc interior.

-Personalitatea ochilor verzi

Ochii verzi sunt asociati cu cu hipnotism subtil .Ei aduc aminte ca “daca un om se uita prea mult in adancul unei prapastii, prapastia va incepe sa priveasca, la randul ei ,omul”. Ochii verzi pot marturisi despre aroma ademenitoare a unei plante carnivore sau despre adancul misterios al oceanului.
Oamenii cu ochi verzi poseda, adeseori, un spirit alert mascat in mladierea senzuala si molateca a unei feline.Atunci cand se dedica unei activitati fizice sau intelectuale , nu isi arunca in joc intreg potentialul.In acest fel , cei din jurul lor nu sunt constienti de forta lor, putand fi oricand luati prin surprindere atunci cand pisica blanda se transforma intr-o pantera.

Aspiratiile le sunt la fel de inalte ca si standardele pe care le impun celor din jurul lor.Din pacate, uneori , idealurile le sunt cu adevarat nepamantene.Dar, nu-i asa , nu tinta calatoriei este cu adevarat importanta , ci drumul (initiatic) pe care il ai de parcurs catre la ea.
Senzualitatea ii poate impinge catre hedonism sau catre o degustare subtila a lucrurilor aparent semnificative sau comune in ochii altor oameni. Din acest motiv , sexualitatea lor imbina patima cu un rafinament ce poate ajunge la marginea perversiunii.

Tocmai pentru ca sunt sigure pe ele insele, persoanelor cu ochi verzi le place sa traiasca viata pe o scena in care sunt si actori , dar si perfizi regizori.Asta , pana cand cad in propria lor capcana.Atunci cand sunt atinse de fiorul dragostei , nu se subjuga partenerului de cuplu, ci incearca sa instaureze o legatura de egalitate si incredere reciproca.

-Personalitatea ochilor negri

Ochii negri sugereaza deopotriva profunzimea , partea obscura, ascunsa a lumii, dar si o focalizare acaparatoare sau nimicitoare. Ochii negri sunt ochii mitologicei Meduze .

Asemeni oamenilor cu ochi caprui , cei cu ochii negri pot da dovada de o extrema agilitate si de o capacitate rapida de a raspunde la stimulii vizuali sau auditivi.Se pot implica fara nici o problema in sporturi de viteza , colective sau individuale.

Asa cum soarele infierbanta tot ce are o nuanta inchisa , la fel persoanele cu ochi negri pot deveni stapanite de o manie sau o patima de o mare intensitate.Ele sunt inclinate sa vada partea intunecata a lucrurilor , fapt ce nu le conduce catre pesimism ( asta ar insemna o minimalizare a propriei persoane) , ci la aroganta si mandrie.Daca cineva indrazneste sa faca cea mai mica gluma legata de persoana lor, ei reactioneaza impulsiv , fiind gata de un atac violent sau de o provocare la un duel.Atunci cand se indragostesc , sunt in stare sa transfere intreaga pretuire de sine catre persoana iubita.Un lucru contradictoriu care le poate diviza personalitatea.

Copyright © diane.ro

Subiecte din aceleasi domenii in blogul Dianei:

Personalitatea si temperamentul uman

Limbajul si seductia ochilor

Ochii in citate, aforisme si maxime

Ochiul , simbol turcesc
Culoarea ochilor iti dezvaluie personalitatea Culoarea ochilor iti dezvaluie personalitatea Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2009 Rating: 5

86 de comentarii:

  1. Oare ochii verzi a vazut diferenta dintre ei?

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca da deoarece exista posibilitatea sa fi avut trairi asemanatoare

    RăspundețiȘtergere
  3. cred-ca ochii sunt cu adevarat ''oglinzile ce reflecta adincul sufletului,,insa nu e destul doar sa privim omul drept in ochi pentru ai intelege caracterul.Ce facem cu cei care nu privesc in ochi cind vorbesc?

    RăspundețiȘtergere
  4. incearca sa-i priveshti in suflet prin cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  5. sincera sa fiu,eu ma regasesc in comentariul despre ochii verzi,in afara de ultima parte ''Tocmai pentru ca sunt sigure pe ele insele, persoanelor cu ochi verzi le place sa traiasca viata pe o scena in care sunt si actori , dar si perfizi regizori.'' Eu sunt genul de persoana care mereu se ascunde si nu imi place sa ies in evidenta.:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel(am ochii tot verzi). De obicei oamenii cu ochii verzi sunt mai antisociali. Nu le place să iasă în evidență. Când doresc să facă ceva, o fac în mod subtil.

      Ștergere
  6. eu am ochii verzi si ma mandresc cu asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da dar se zice ''In ochii verzi niciodată să nu crezi'' dar eu nu zic că e adevarat pentru ca eu am prieteni cei mai buni si au ochi verzi. Eu am ochii negrii si mă mândresc ^_^

      Ștergere
  7. eu am ochii albastri si nu vad nimic rau cred k ochii sunt oglina sufletului si care e diferenta dintre visare si realitate?

    RăspundețiȘtergere
  8. ochii albastri sunt dulci,de inger dar sa nu-i deranjezi ca se pot transforma...

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am ochii negri ca si cel mai adanc abis... :) si despre partea intunecata a personalitatii au perfecta dreptate... colegii imi spun ca am o personatitate mai malefica decat altii >:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..mie colegii-mi spun ca nu m-ar vrea de soacra:)))

      Ștergere
  10. Si eu iubesc 2 ochisori albastrii :X

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu numai ca reflectiile ochilor dezvaluie emotiile noastre dar ultimele cercetari demonstreaza ca unele modificari microscopice ale ochilor pot fi semne de avertizare ale unor afectiuni . Oferind mai multa atentie ochilor, este posibil sa descifrezi aceste semne si sa gestionezi din timp afectiunea pe care este posibil sa o ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa zic ca un bebelus are deseori ochi albastri dar rareori ii raman asa.... De la 5-6 ani se duc spre verde si vine un amestec dintre albastru si caprui :D

      Ștergere
  12. este adevarat ca ochii sunt ferestrele sufletului,iar despre ochii verzi,sunt prea frumosi ca sa fie adevarati...

    RăspundețiȘtergere
  13. legat despre ochii verzi tot ce zice acolo e adevarat sincer o spun.Respect!

    RăspundețiȘtergere
  14. Este extrem de adevarat, eu am ochii verzi si ma mandresc cu asta! Si chiar " joc pe degete " pe fiecare ;)) Sincer, tatal meu imi spune ca sufar de narcisism, pentru ca imi place sa imi fac poze sau sa stau in fata oglinzii si sa ma machiez . NU! Totul consta in zodia noastra, sau in culoarea ochilor nostrii, ce ne dezvaluie identitatea. Cu toate ca multe persoane sunt mai prostute si nu cred in astfel de lucruri, daca ar crede ar fi mult mai smecheri. Eu iau in calcul zodia lor, le stiu slabiciunile, si imi pun in practica planul, asta numai daca m-au ranit s-au suparat, sunt foarte razbunatoare ;)) :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti mai de la periferie, ca de la tara nu pot zice, acolo oamenii cam stiu ce e cu ei .... :))

      Ștergere
    2. Minti de ingheata apele:))) Cica cei care nu cred in zodii sunt prostuti:)))..Dar tu esti prea credula si crezi tot ce zboara se si papa..:)))

      Ștergere
  15. orice culoare ar avea ochii ar trebui sa fim mandri ca vedem!!! un orb ar face fite dar ar putea sa vada? nu cred ca l-ar interesa ce culoare ar avea ochii lui>>>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii :)) punem prea mult accent pe aspectele fizice....

      Ștergere
  16. Mi-a placut foarte mult,mulumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. culoarea ochilor mei este in functie de vreme: daca e insorit, sunt albastrii daca e urat sunt verzi dar ma regasesc in descrierea ochilor albastrii

    RăspundețiȘtergere
  18. eu am ochii verzi...dar nu ma regasesc in descriere..poate pentru ca sant un verde special...cand merg pe strada aud persoane exclamand;"ce ochi are

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am ochii verzi cu un v caprui la cel drept ce inseamna asta?

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna.eu am ochii albastrii si sunt foarte mandra,iar ceea ce scrie despre personalitatea ochilor albastrii mi se potriveste in aproximativ 80%...deci nu v-ati inselat prea mult din privinta mea:):-bd

    RăspundețiȘtergere
  21. foarte fain blogul....am ras si am plans de adevarat ce e la sectiunea "flirt"

    RăspundețiȘtergere
  22. biby, esti scorpion? :))))

    RăspundețiȘtergere
  23. Foare adevarat la ochii verzi;x

    RăspundețiȘtergere
  24. ehhh eu am ochi albastri dar sunt indragostita de alti ochi albastri

    RăspundețiȘtergere
  25. O porcarie! Pun pariu ca cel care a scris articolul are ochii albastrii. PERSONALITATEA DEPINDE DE ESENTA TA NU DE OCHI:))

    RăspundețiȘtergere
  26. si eu am ochi verzisi ma mindresc cu ei sotului meu íi plac ochi mei tare mult

    RăspundețiȘtergere
  27. eu am ochi albastri si im place de un baiat tot cu ochi albastri im place mult. il felicit pe cel \cea care a scris toate lucrurile acestea

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu am ochi Albastrii , si zodia berbec... ma indragostesc ca un prost si iubesc mult, dar daca ma calca pe nervi si isi bate joc de dragostea mea, va spun sincer o sa urasc mult acea persoana. nu am rabdare .. am o fire rapida sunt foarte rapid .... iute in toate..

    RăspundețiȘtergere
  29. da ochii verzi sunt cei mai frumosi şi le stă bn lângă ochii albastri

    RăspundețiȘtergere
  30. Ochii verzi ! tot timpul vei cadea in capcana persoanelor cu ochii verzi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu merge chiar la toate persoanele cu ochii verzi. Eu ii am verzi si nu pun capcana nimanui. Se pare ca exista si exceptii!

      Ștergere
  31. eu am ochii caprui si ma mandresc cu asta insa nu chiar tot ce au spus in descriere e adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Ochii verzi sunt cei mai cool din toate pct.de vedere.Si e destul de adevarat ce se scrie despre ei:)Felicitari ptr.articol!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Eu am ochii caprui inchis si aproape tot ce e scris acolo e adevarat. BRAVOO !!

    RăspundețiȘtergere
  34. Este aproape in totalitate adevarat ceea ce am citit in legatura cu personalitatea mea(ochi caprui).Am incercat uneori sa ma schimb dar nu am reusit si sincer nici nu imi doresc...Avem si o slabiciune foarte mare de care mai toata lumea profita.

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna, am ochii verzi si m-am regasit chiar 100% din cele spuse mai sus... mersi mult !!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. eu unde ma incadrez daca ochii mei sunt verzi caprui?....

    RăspundețiȘtergere
  37. asa, dar ochii galbeni, ca mierea?

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu am ochii negrii si mi se potriveste in proportie de 100% tot ce scrie..

    RăspundețiȘtergere
  39. eu am ochi caprui si mi se potriveste tot ce am citit dar uneori ami place sa lenevesc

    RăspundețiȘtergere
  40. bună ...am ochi verzi si ce am citit mai sus este ffff adevarat

    RăspundețiȘtergere
  41. buna...am ochi caprui si vreau sa imi schimb cat mai curand culoarea ochilor in albastri!Banii nu sunt o problema.III!!!Abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  42. ma regasesc in proportie de 0% in tot ce scrie acolo!

    RăspundețiȘtergere
  43. de ce sa iti schimbi culoarea ochilor,ca ochii caprui din vorba batranilor FURA INIMA ORICUI si tot ce scrie acolo la culoarea ochilor verzi este adevarat pentru firea mea

    RăspundețiȘtergere
  44. Eu am ochii albastri si desi scrie ca suntem o fire angelica,ma pot transforma IMEDIAT intr-un dracusor,nu-i asa albastrilor?

    RăspundețiȘtergere
  45. eu cand stau la soare apoi ma uit in oglinda am ochii verzi dar cand nu ii am caprui vara mea e o tipa rece ingamfata egoista suparacioasa si toate cele de mai sus si apropo nu cred in nimic din ce scrie acolo eu sunt dulce ca mierea dar daca ma superi latura mea rea iese la iveala si ma razbun consider ca si aspectul fizic e f important dar dk esti increzut degeaba eu pot minti usor fara regrete

    RăspundețiȘtergere
  46. ochii verzi sunt cei mai sireti daca ar fi un animal cu siguranta ar fi o broasca

    RăspundețiȘtergere
  47. Eu totusi am o dilema. Cei cu ochii in 2 culori cum sunt? :))

    RăspundețiȘtergere
  48. Ati uitat sa scrieti personalitatea oamenilor cu ochii de chihlimbar,rosii si violet

    RăspundețiȘtergere
  49. Exact!stiti cand conteaza cu adev.culoarea ochilor?la sanatate.cei cu ochii deschisi la culoare au predispozitie catre bolile de piele si pancreas,ficat iar cei cu ochii inchisi la culoare,spre boli ale nervilor,pe baza nervoasa,depresie,dar conteaza enorm si grupa de sange!dar articolul e interesant si trebuie sa ne informam cu de toate!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. ai mei sant caprui dar se fac verzi in momentu cand cineva ii ranesc

    RăspundețiȘtergere
  51. www.mafia1900.ro publicitate

    RăspundețiȘtergere
  52. Nici nu va dati seama cat de bune si specifice sunt toate cuvintele care le-au scris despre ochii caprui. Ma regasesc in tot ce spun ei.....Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  53. Dar cei albastrii pe dinauntru si verzi pe dinafara ?

    RăspundețiȘtergere
  54. Am văzut multi oameni cu ochii verzi pe acest site ce zic că se mandresc pentru că ii au verzi dar au dreptate căci eu nu cred in proverbul ''In ochii verzi niciodata sa nu crezi'' pentru ca cei mai buni prieteni ai mei au ochii verzi si sunt de treabă!!!! Desi eu nu ii am verzi mă mândresc cu culoarea lor deoarece eu am ochii negri!ziua cand mă simt tristă isi schimbă culoare in ALB dar cand sunt veselă si bună sunt negrii. seara ii am asa ca lacul! si eu mă mir noaptea cand ma uit in oglindă si imi vad ochii spunândumi ''De ce am in loc de ochi două lacuri'' si zic asta deoarece sunt negri negri si plini de apă oare e ceva rău?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am ochi verzi si prietenii au incredere in mine si pot sami spuna orice secret ca nu zic la nimeni si ei stiu asta. Cateodata in gluma mai zic proverbul acesta.

      Ștergere
  55. Eu am ochii negri majoritatea din ce este acolo ma regasesc . Bun articol .

    RăspundețiȘtergere
  56. Cata mandrie!
    Parca mandria si prostia sunt surori, nu?
    Fiti mai modesti, ca nu in asa ceva e esenta. Invatati, munciti, creati ceva...

    RăspundețiȘtergere
  57. Ziua eu am ochii caprui cateodata noaptea am ochii complet negri cateodata tot noaptea ii mai am si o culoare de rosu aprins cand eream mic ii aveam albastri cu verde deci eu ce sa mai zic

    RăspundețiȘtergere
  58. Hei :) In primul rand acest site vorbeste in general despre culoarea ochilor in general .. nu se poate sa va prezinte 100./' personalitatea. Fiecare culoare este mai inchisa sau mai deschisa . De exemplu: ochii albastri : unii au o culoare mai intensa, altii nu. Nu exista ochii care sa fie exact la fel! Eu cred in faptul ca ochii ne reflecta sufletul... dar conteaza si anturajul tau , nu doar culoarea ochiilor:)))) Fiecare are felul lui de a fii . Eu am ochii negrii si recunosc ca sunt o persoana rece . Majaritatea ne batjocorim intre noi fara sens. Nu uitati! Fiecare e special in felul lui.. desi nu o arata mereu (asa suntem noi- traim o viata anormala cu zeci de personalitati, ascunzand-o pe cea adevarata) .
    ★← Isabell →☆
    P.S.Sunt o persoana directa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau! CE ai scris tu aici e chiar uau, Isabell! Esti cumva un bloger? Daca da iti voi citi siteurile. Sunt de acord cu tine. Eu zic ca proverbul ala:Seamana ca doua picaturi de apa. e adevarata ca doar seamana dar nu sunt doi oameni pe lumea asta care sa se gandeasca la fel si efectiv sa fie la fix la fel. Tare mult imi place ce ai zis. Super tare. Tias da LIKE daca as putea. Na... ceau!

      Ștergere
  59. Dar persoanele cu combinatii de ochi??? Eu am ochii verzi-albastrii si cunosc persoane care au ochi negri-caprui.

    RăspundețiȘtergere
  60. Si eu am ochii negrii-caprui!! deci?

    RăspundețiȘtergere
  61. Andreea Niller5 mai 2015 la 00:30

    Am ochii verzi-albastrii,si combinatia asta e foarte inchisa. Practic kaki. Ce vre sa insemne,practic? Si noaptea sunt negri caprui de zici ca-i smoala. De rau,de bine? Ik,lumea se uita in ochii mei si sunt ceva gen 'Costele,da telefonul sa sun la protectia copiilor. Ca asta are ochii de zici ca-i extraterestru' :)))

    RăspundețiȘtergere
  62. Dar cei care au un ochi de-un fel si un ochi de alt fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceilalti sunt exclusi :)) eu am unul verde si unul caprui si chiar am cautat chesti de genul asta, insa nu am gasit nimic...

      Ștergere
  63. Eu am un ochi verde si unul caprui, cine imi poate spune ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  64. Chiar au dreptate cu persoanele cu ochi negri 😶

    RăspundețiȘtergere
  65. Nu stiu ce sa zic ....!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.