Ierburile chinezesti si medicina alternativa

Plantele medicinale chinezesti reprezinta un domeniu distinct al medicinei alternative.Ele cuprind o gama larga de utilizare , de la fortificarea sistemului imunitar si inhibitia dezvoltarii tumorilor , pana la reglarea presiunii arteriale si ameliorarea sexualitatii.Exista numeroase ierburi chinezesti cu proprietati curative , unele dintre ele folosite pe scara larga in occident , altele invaluite inca de taina de catre botanistii chinezi traditionali.

Iata cateva exemple de plante medicinale chinezesti si modul lor de intrebuintare.

Ginseng este o radacina devenita celebra pentru proprietatile sale de vindecare si intinerire.Ginsengul coreean , de exemplu , stimuleaza cortexul cerebral si trateaza starile de epuizare sau infirmitate.El ajuta la reacumularea energiei risipite si a fluidelor corpului.De asemenea , stimuleaza glandele sexuale si are capacitatea de a elimina toxinele din organism.Gustul ginsengului este caracterizat de un iz dulce-amarui.

Ciupercile negre si rosii Reishi sunt un alt tip de plante chinezesti foarte apreciate.Ele au calitatea de a intari sistemul imunitar , a mari vitalitatea celulelor albe si a accentua impactul antioxidantilor.Aceste ciuperci pot avea un efect de calmare sau relaxare a mintii.Ele pot combate insomnia si disfunctiile sexuale feminine.

Semintele de lotus , o alta planta chinezeasca indispensabila , tonifica rinichii si splina , si trateaza diareea.Cu un gust de la dulce la neutru , ele au abilitatea de a stimula apetitul alimentar.

Radacina de Licorice este benefica intrucat detoxifiaza organismul , concomitent cu calmarea si reinvigorarea intregului corp.Ea actioneaza ca un analgezic si poate regulariza actiunea altor plante medicinale.De asemenea , poate fi folosita ca un indulcitor natural.

Ginko biloba este una din cele mai vechi plante folosite in medicina traditionala chinezeasca , care s-a dovedit a avea efecte benefice asupra inimii si plamanilor .Ea poate fi utilizata in tratarea astmelor , tusei , a inflamatiilor cronice alergice si reprezinta unul din cele mai bune suplimente nutritionale naturale.
Ierburile chinezesti si medicina alternativa Ierburile chinezesti si medicina alternativa Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 21, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.