Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende

Semnele din nastere , fie ca sunt sub forma unor alunite , zone decolorate si/sau excrescente ale pielii , numite uneori “muscaturi de barza” ( atunci cand sunt amplasate pe ceafa sau partea din spate a capului) , sau “sarutari ale ingerilor’ ( mai ales , cand sunt localizate pe frunte sau pleoape) , considerate fie insemne ale norocului, fie ale nenorocului , au dat nastere la numeroase superstitii si mituri in diferitele culturi ale lumii.

Numite “voglie” in limba italiana , “wiham” in araba , “antojos” in spaniola , semnele din nastere semnifica , in toate aceste limbi, “dorinta” , intrucat , in viziunea populara , ele sunt produse de dorintele neimplinite ale mamei in perioada sarcinii.De exemplu, daca o femeie insarcinata nu isi satisfacea pofta subita pentru capsuni , se spunea ca nou nascutul ei copil va purta pe piele semnul unei capsuni.Pe de alta parte , alte legende populare considera ca semnele din nastere de culoarea capsunii sau cafelei cu lapte , apar pentru ca mama a mancat , in timpul sarcinii, o multime de mancaruri de culoare rosie, sau a baut foarte multa cafea.

De altfel , in olandeza , semnele din nastere poarta numele de “semne ale mamei” (“moedervlekken”) , datorita credintei ca aceastea apar numai si numai din cauza mamei.

Unele superstitii asociate cu semnele de nastere sustin ca ele sunt provocate de un lucru straniu sau un eveniment infricosator prin care trece o viitoare mama.Arabii nomazi sunt de parere ca o femeie insarcinata speriata sau ingrijorata in mod constant de un anumit lucru , poate da nastere unui nou nascut purtand pe piele un semn care reprezinta exact acel lucru , fie prin forma , fie prin amplasarea de pe corp.

Semnele din nastere sunt asociate , in multe traditii , cu destinul viitor al copilului care le poarta…

-Se spune ca o fata cu un semn din nastere pe barbie , va avea parte de mari bogatii.Altii zic ca , indiferent de sex , semnul din barbie prevesteste succes in viata.

-Unui baiat ii sunt rezervate mari realizari financiare daca are un semn din nastere pe partea dreapta a corpului sau.

- Un semn din nastere pe abdomen poate fi dovada unei mari lacomii sau avaritii.

- Semnele din nastere de pe spate pot dezvalui o persoana cu o minte deschisa , fara prejudecati.

- Un semn din nastere pe mana dreapta prezice succesul , iar unul pe mana stanga prevesteste mari dificultati financiare.

- Un semn din nastere pe piciorul drept inseamna multe si indelungate calatorii, iar unul pe piciorul stang poate semnifica o cariera de intelectual plina de realizari.

Mai multe despre acest subiect , in articolul Alunitele , indicii ale caracterului si destinului ?

Intr-o alta interpretare populara , semnele din nastere sunt considerate drept marci ramase din vietile anterioare , semnificand cum a murit cineva in ultima sa incarnare.In cartea “Vieti trecute , vindecari viitoare” , Sylvia Brown sustine ca si-a descoperit identitatea dintr-o viata anterioara , sub forma unei vrajitoare condamnate in celebrul proces din Salem , din anii 1600.Vrajitoarea a fost spanzurata , iar Sylvia Brown considera ca aceasta este cauza semnului ei de nastere, constituit dintr-o linie alba care ii inconjoara gatul.
Scriitoarea este de parere ca semnele din nastere ne sunt date odata cu intrarea intr-o noua viata , tocmai pentru a ne putea reaminti trecutul dintr-o alta traire.Din aceasta perspectiva , o regresie in vietile anterioare ar putea fi facilitata oricui care se adreseaza unui medium autentic.
Sylvia Brown sutine , de asemeni, ca , adeseori , copii mici au puteri “psihice” sau parapsihice extrem de mari , ei putand povesti cu naturalete despre viata lor anterioara daca le pui simpla intrebare “Ce ai fost inainte (de asta) ?”



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Articole asemanatoare in blogul “Diana , zeita dorintelor tale secrete” :

Grupa sangelui si personalitatea
Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende Reviewed by Diana Popescu on martie 17, 2010 Rating: 5

258 de comentarii:

  1. Laleaua este un simbol al dragostei perfecte si al vietii eterne.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, daca mi-a aparut din senin un semn pe picorul stang in forma de coroana, ce inseamna? Tin sa mentionez ca este maronie-rosiatica

    RăspundețiȘtergere
  3. EU la nastere mam nascult cu 3 fire de par albe in cap le am si acum nau disparut ce insemna ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Potrivit unor superstitii, acest semn din nastere semnifica intelepciune, dar si (cifra 3) energie, vitalitate, creativitate si imaginatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. piramida cu un ochi in mijloc inseamna masonerie/illuminati

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua ,
    Am si eu un trandafir inflorit de culoare maronie pe fesa ( imi cer scuze pt termenul folosit ) dreapta , imi poate spune si mie cineva ce inseamna ?
    Un Craciun Fericit si un An Nou plin de sperante ,bucurie si de ce nu realizari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mony Mony. Potrivit superstitiilor un astfel de semn indica o "inflorire", o mare realizare prin intermediul mintii si nu a laturii tale emotionale.

      Ștergere
  7. buna...am pe spate un semn care seamana cu un strugure sau cu varful unei flori de liliac..ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform superstitiilor, strugurele simbolizeaza belsug si/sau veselie, iar floarea de liliac, un suflet mereu tanar.

      Ștergere
  8. Buna....am si eu un semn de nastere pe piciorul drept..este un trandafir alb,,,deci se vede perfec,,in forma de trandafir cu spin cu tot ..exact un trandafir..habar nam ce inseamna..dar mi sa zis ca este cu noroc..acuma nu stiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trandafirul alb este un simbol al unei casatorii fericite sau a unei evolutii spirituale.

      Ștergere
  9. EU am o pata maro pe mana dreapta, are forma hartii Romaniei. In adolescenta am ars Dobrogea, voiam sa scap de acest semn. Pielea s-a regenerat bine, dar nu este complet alba, nu au ramas cicatrici. La sfatul unui profesor nu m-am mai atins de ea, m-a speriat ca pot sa dau in cancer.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna..Am si eu un semn de nastere in forma de Trandafir alb..deci arata exact ca un trandafir si spin..am citit pe internet dar nam gasit pe nimeni care sa aiba acest semn din nastere un Trandafir..ce inseamna???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum am spus mai inainte, trandafirul alb simbolizeaza o casatorie fericita sau o evolutie spirituala

      Ștergere
  11. Am un semn din naștere ,o găurică pe partea de.agatului in fata ,care in anumite momente eliberează un lichid transparent care in contact cu aerul se gelifiaza asemenea siliconului are o transparenta extraordinara.Ce înseamnă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metaforic vorbind, poate insemna izvorul curat, cristalin al simtamintelor tale de dincolo de cuvinte. Te-ai gandit, totusi, daca nu ar putea fi o problema din punct de vedere medical?

      Ștergere
  12. Buna am si eu un asa zis semn niste gropite mostenite de la tata ce inseamna? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gropitele din obraz sunt un semn de noroc si frumusete desi, potrivit unei superstitii moldovenesti, se zice ca oamenii cu astfel de carateristici sunt predispusi sa fure! Se mai zice ca gropita din obraj provine de la o atingere a lui Cupidon sau de la degetul unui inger care a intors obrazul unui bebelus pentru a putea sa-l sarute.

      Ștergere
  13. Am uitat sa specifi in comentariu ca gropitele mele sunt in umeri. Scuze !

    RăspundețiȘtergere
  14. ce semnifica cind te-ai nascut cu o codita la spate intre fese.imi cer iertare,nu este o gluma,este adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  15. e adevarat ce se spune despre alunita pe inelar. eu am si intradevar numai ghinioane am avut in dragoste, plus ca am 28 de ani si nu am avut macar o singura propunere de casatorie. dar am inteles ca daca o scot, karma se schimba

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna! Eu am pe umarul stang o coronita si sub ea se afla o stea. Am cautat peste tot ce ar putea insemna dar nu am gasit si devin din ce in ce mai curioasa. Chiar as dorii sa aflu ce inseamna. Ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am pe ambele fese o pata maro in forma de pruna. Fiecare pata are cam 2 cm. Sunt fata si sunt rac.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu stiu ca ai parte de multe iubiri in viata ta pt ca si eu am la fel o inima pe umarul drept
    poate nu zik bn dar eu asa stiu

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Diana. Numele meu este Catalina.Alunite din nastere am foarte multe pe mine, pe fata si dupa gat(cele mai mari), maini, in fine, cred ca am pe tot corpul, nu asta e important... ceea ce ma intriga este semnul dupa genunchiul drept, o pata de culoare maro,putin mai inchisa, care fiind mai atenta la el, mi-am dat seama ca este acelasi semn care il vad atunci cand e luna plina. Eu in luna, disting 2 simboluri: un om care sta pe ganduri si un caine langa. Eee, eu pe picior am omul care sta pe ganduri, e perfect aceeasi imagine. Bineinteles ca sunt persoane care imi percep semnul gen un calut de mare, altii o ratusca dau un dragon. Ce inseamna asta? Te rog, astept un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  20. Pe spate,unde se afla rarunkii in mijlokul lor am un semn mare rosu multi imi spun ca e un strugur de poamna dar eu cred ca e un semn necunoskut,pot sa aflu ce inseamna?sunt zodia fecioara nascuta in anul tigrului...Poate acest semn necunoskut sa imi schimbe destinul?

    RăspundețiȘtergere
  21. eu am o pentragrama pe piciorul stang iar una pe dreptu....

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am unul pe ochiul stand daca ai aflat ceva imi poti spune si mie te rog?

    RăspundețiȘtergere
  23. M-am nascut cu o pata rosie pe mana stanga ,pe piept si umar aceeasi parte ,foarte vizibil msi nu stiu ce reprezinta . Ma puteti ajuta va rog ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna,am o gura mai precis doua buze care seamana foarte mult cu un sarut pe sanul stang in dreptul inimii ce poate semnifica?

    RăspundețiȘtergere
  25. si mie mi-a aparut un semn pe mana stanga in forma de peste (undeva intre cot si umar pe partea interioara) Ati aflat cumva ce inseamna? ca eu nu gasesc nicaieri. Deni

    RăspundețiȘtergere
  26. Asta poate însemna ca într-o viata anterioara ai iubit sa fii placut(toata lumea trebuia sa te placa)si moartea ta a fost dureroasa..

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna
    Sunt zodia berbes si am pe piciorul drept undeva intre femur si partea de deasupra undeva sus o liniuta lunga si putin bombata cafenie cu câteva punctulete albe...
    Îmi puteri explica ce reprezintă....Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. din nastere eu am un fel de inima pe mina dreapta

    RăspundețiȘtergere
  29. eu am o inima cafenie pa mina dreapta din nastere

    RăspundețiȘtergere
  30. Copilul meu sa nascut cu tre virfuri de mameloane ce poate insemna.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna!
    Am o pata pe spate( pe partea stanga) cam cat o palma de mare si are forma romaniei... Ar avea ceva semnificatie importanta?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna!
    Iti citesc cu interes postarile pe blog, sunt o fecioara nascuta pe 28.08.1967 ora 3.00 am. in braila, dupa astrograma personala crezi ca mai am sansa sa cred ca voi avea vreodata un gram de prosperitate?

    RăspundețiȘtergere
  33. Salut ma numesc alex si as vrea sa stiu si eu ce inseamna sa ai doua taieturi la amindoua arcade ale ochilor multumesc pa pa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alex. Potrivit superstitie, aceste semne lasa de inteles clarviziune, capacitatea de a deslusi cu limpezime ceea ce altor oameni le scapa.

      Ștergere
  34. Salut, as vrea sa intreb daca este normal sau o simpla coincidenta ca eu si prietenul meu avem acelasi semn din nastere dar pozitii diverse. Al meu e pe piciorul sting iar al sau pe dreptul cu respective distante,al meu pe pulpa piciorului, iar al sau pe coapsa. Sunt un varsator ascendent pesti, iar el e pesti ascendent scorpion. Puteti sa-mi explicati ceva?

    RăspundețiȘtergere
  35. Salut, as vrea sa intreb daca este normal sau o simpla coincidenta ca eu si prietenul meu avem acelasi semn din nastere dar pozitii diverse. Al meu e pe piciorul sting iar al sau pe dreptul cu respective distante,al meu pe pulpa piciorului, iar al sau pe coapsa. Sunt un varsator ascendent pesti, iar el e pesti ascendent scorpion. Puteti sa-mi explicati ceva?

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu la mâna stângă degetul mare are o culoare mai închisă, un fel de maro celelalte unghii sunt normale dar aceea pare, să spun vopsita . Așa am avut-o mereu , oare ce înseamnă?

    RăspundețiȘtergere
  37. Salut Victor, nush daca a sa te mai uiti pe Blogul asta, dar mam uitat pe profilul tau si nu ai nici un mediu de contact. Marog, eu vroiam sa te intreb unde mai specific ai gaurile in urechi, deoarece si eu mam nascut cu o gaura la fiecare ureche, dar nu e unde de obicei ai purta cercel, ci in partea superioara! Miar place sa putem vb sa vedem daca este vorba despre acelasi lucru!Daca vrei sa ma contactezi ma poti gasi pe id asta: gmvultur@yahoo.com si putem vb.

    RăspundețiȘtergere
  38. Poți trimite o poză te rog? Cu ochiul tău. Sunt curioasă

    RăspundețiȘtergere
  39. Salut. :)

    Eu m-am nascut cu doua semne din nastere.
    Unul este exact pe pipet,arata ca un buchet de flori si altul este pe cap, sub forma de cal.Imi puteti spune ce pot semnifica? Mama iubea florile si cat a fost insarcinata cu mine cica mai fura flori de prin gradini :)) Calul...in drum spre maternitate ia sarit mamei un cal alb in fata masinii..fiind in centrul orasului, a aparut de nicaieri calul.
    Sunt nascut pe 11.11.1989 si am ascendent in rac, imi puteti spune mai multe si despre acest aspect? Va multumesc. O zi minunata. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana. O alta intepretare a semenlor tale din nastere poate fi aceasta... Florile de pe piept simbolizeaza frumusetea si vitalitatea ta interioara, sufleteasca, in vreme ce calul de pe cap poate reprezenta iuteala, galopul mintii tale.

      Ștergere
  40. Buna, am un V rosu pe frunte mai precis are coltul pozitionat intre ochi,imi puteti spune ce inseamna? p.s se accentueaza cand ma enervez

    RăspundețiȘtergere
  41. Am o dunga alba din capul pieptului pana la buric ca si cum as fi taiata pe din doua...mentionez ca nu se modifica la soare,ce semnifica?

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ma numesc Andrei, am 13 ani si am un semn sub forma de cruce pe partea dreapta a fetei in zona perciunilor . Cand mama mea era insarcinata cu mine s-a rugat la o cruce de le Sf. Parascheva de la iasi a lipito pe obraz apoi a asezat-o pe etajera de unde a luat-o, era in ziua de Sf. Dumitru dupa nasterea mea la 2 saptamani mia aparut semnul pe fata.

    RăspundețiȘtergere
  43. Eu am un semn din nastere un pic mai neobisnuit. Mai exact, m'am nascut cu o suvita(destul de groasa) de par alb in cap. Am cautat peste tot explicatia stiintifica dar nu gasesc nimic. Foarte multa lume cand vede ca am par alb imi spune ca as fi norocoasa. Daca ati mai auzit alte cazuri si aveti ceva mai multe informatii poate ma ajutati si pe mine sa elucidez acest mister :)) Tin sa precizez ca am 24 de ani si dupa cum am zis, am parul alb dintotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum am specificat pe blog, nu raspund anonimilor. Ca sa-ti raspund te poti inscrie pe blogul meu.

      Ștergere
  44. Buna am o pata pe gat cu margini neclare pata are o forma de semm de exlamatie are o culoare deachis, ce poate insemna?

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna ziua,
    Eu am o pruna din puncte pe piciorul drept, lateral, pe gamba, iar pe abdomen putin spre stanga o frunzulita de culoare deschisa. Ambele au 3,5cm lungime si 2 cm latime. Va rog a-mi spuneti, daca sititi ce semnificatie au. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  46. am semn pe umarul stang floare de trandafir imi spune si mie cineva va rog

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna ma numesc Iulia...mam născut cu un semn interesant...după cam am o cruce ce înseamnă...Cine știe ce înseamnă va rog să-mi spuneti

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna ziua, dac puteți să-mi Spune-ți si mie am un semn pe mîna dreapta si e foarte mare din cotul mîine pîna undeva în zona unde sa tine ceasul , si este foarte multe alunițe una mai mare ca alta se spune ca mama furat o bucata de sorici de porc care se numește basma ceva de genul asta și este de culoare alb cu negrul . Din ce știu și auzite eu sunt un om însemnat și chiar nu ma simt un om norocos ba din potriva .... va multumesc și aștept și eu un raspuns și va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.