Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care iti corespunde in zodiacul floral

Orice noua perspectiva zodiacala asupra fiintei tale te poate aduce mai aproape de sinele tau autentic.Asa cum spunea Constantin Noica (desigur , intr-un alt context , mai adanc ) , un om poate fi definit indeaproape de cat mai multe linii directoare care se intersecteaza in imediata apropiere a eului lui. In interpretarea mea , ingusta si limitata , ar putea insemna ca putem afla mai multe despre noi insine , din punct de vedere astrologic , pe masura ce luam in considerare cat mai multe planuri ale interpretarii noastre simbolice.Altfel zis , de exemplu , ar fi culmea ca toti cei nascuti sub semnul zodiacal al Berbecului sa impartaseasca trasaturi si tendinte identice.Desigur , chiar si in astrologia europeana , se pot face distinctii intre Berbecii nascuti in diferiti ani sau la diverse ore , dar , cred eu , o sintetizare a adevaratei personalitati nu poate rezulta decat din slefuirea fiintei noastre in cat mai multe fatete , asemeni unui diamant care isi marturiseste existenta si farmecul printr-o diversitate (geometrica) a infatisarii lui.Iata de ce , mi se pare nu numai interesant , dar si revelant, sa aduc in discutie un zodiac ceva mai deosebit.Zodiacul florilor se bazeaza pe data / ziua de nastere a unei persoane , indiferent de luna sau an.Nu am de gand sa fac nici o distinctie sexista , asa ca , desi unii spun ca zodiacul floral ar fi potrivit numai femeilor , eu sustin (sus si tare !) ca poate fi adecvat ambelor sexe.Desigur, de cele mai multe ori , numai femeia este comparata cu o floare …Fluturii care roiesc in jurul petalelor ademenitoare, pot fi , totusi, adeseori , confundati cu o floare…Daca , in ciuda prejudecatilor, reprezentantii ambelor sexe pot zbura din floare in floare , de ce sa le rapim barbatilor privilegiul de a-si deschide catre noi corola lor (uneori) minunata.

FLOAREA SOARELUI

-Specifica celor nascuti in zilele de 1 , 10, 19 , 28 ale oricarei luni.

Personalitatea si destinul florii soarelui

- Iti place sa fii mereu sub lumina reflectoarelor sau a “soarelui” , orientandu-te tot timpul dupa un astru personal sau personalizat.Asta inseamna ca esti calauzit fie de oportunism , fie de un obiectiv ferm , independent de latura sociala ori exterioara.

- Trasaturi pozitive : generozitate , expansivitate , dinamism , magnetism personal , impresie placuta asupra celor din jur , adaptabilitate.


- Trasaturi negative : tendinta de a-i stapani ( tiraniza) pe cei apropiati , autoritarism , imprudenta , impulsivitate , subiectivitate .

Dragostea florii soarelui

Cu atat mai mult cu cat esti cel / cea care alege , ar fi de recomandat sa lasi deoparte ideile preconcepute si rationalismul pagubos , si sa te lasi in voia instinctelor.Iti place sa experimentezi , mai ales cu parteneri care nu au cum sa cracneasca in fata vointei tale.Esti compatibil(a) cu albastreaua , bujorul si orhideea.

- Zile norocoase : duminica , luni.

- Numere norocoase : 1 , 11 , 16 , 19 ,22 , 25 , 31.


BUJORUL

-Specific celor nascuti in zilele de 2 , 11 , 20 , 29 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul bujorului

- Dorinta nesatioasa , lacoma si inflacarata de a se arunca in iubire , de a se angaja si a se implini sub focul pasiunii.Timiditatea se impleteste in mod constant cu nevoia de a domina; un echilibru greu de pastrat.

- Trasaturi pozitive : , pasiune , perseverenta , credinta , fidelitate , loialitate , inclinatie catre natura sau ecologie .

- Trasaturi negative : pasionalitate , egocentrism , incapatanare , comoditate , lipsa de compasiune sau rabdare , lasitate.

Dragostea bujorului

Neputiinta sau nesiguranta de a trai in singuratate , te determina sa te indrepti catre o posesivitate extrema , egoism sau pasionalitate frenetica fata de partenerul de cuplu.Obsedat(a) de latura romantica ori romantiosa a iubirii , ar trebui sa inveti catre maturitate ce inseamna statornicia.Esti compatibil(a) cu : macul , bujorul , albastreaua , margareta.

-Zile norocoase : vineri , duminica , luni.

- Numere norocoase : 1 , 4 , 7 , 9 , 18 , 27 , 33 , 42.

Mai multe despre aceasta floare in articolul Legendele bujorului


PAPUCUL DOAMNEI


-Specific celor nascuti in zilele de 3 , 12 , 21 , 30 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul papucului doamnei

- Nevoie de o libertate totala , dorinta de a cunoaste si curiozitatea te pot arunca in extreme sau in impulsul de a te angaja intr-un dezechilibru emotional.

- Trasaturi pozitive : impulsivitate , spontaneitate , angajament , dorinta de a cunoaste mereu lucruri noi.

- Trasaturi negative : nestatornicie , impulsivitate , instabilitate , superficialitate , lipsa de concentrare , tendinta de a risca .

Dragostea papucului doamnei

Incoerenta in viata sentimentala sau amoroasa , nevoie permanenta de ceva nou , lipsa de implicare , infidelitate.Esti compatibil(a) cu : trandafirul , papucul doamnei , macul.

- Zile norocoase : sambata , duminica , luni.

- Numere norocoase : 6 , 9 , 15 , 18 , 24 , 27 .


ALBASTREAUA


-Specifica celor nascuti in zilele de 4 , 13 , 22 , 31 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul albastrelei

- Dorinta de stabilitate , profunzime emotionala , loialitate, credinta si dedicare fata de o cauza sau o persoana .

- Trasaturi pozitive : onestitate , fidelitate , , prudenta , nevoie de ordine si siguranta .

- Trasaturi negative : dorinta de a face ordine in viata altora , lipsa de sensibilitate comunicationala , egocentrism , rigiditate.

Dragostea albastrelei

Nu te simti in apele tale atunci cand este vorba sa iti dezvaluiesti simtamintele tale cele mai intime.Cu atat mai mult , destinul tau amoros depinde de sansa …Daca iti gasesti partenerul care sa corespunda idealurilor tale , te vei arunca cu daruire si generozitate in bratele lui.Esti compatibil(a) cu : bujorul , margareta , albastreaua.

- Zile norocoase : sambata , duminica , luni.

- Numere norocoase : 1 , 7 , 16 , 19 , 20, 25 , 29.


IRISUL


-Specific celor nascuti in zilele de 5 , 14 , 23 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul irisului

- Adaptabilitate la mediul natural si social , care poate ascunde , uneori, frustrari sau subiectivizari clocotiroare nemarturisite .

- Trasaturi pozitive : , spirit deschis , magnetism personal sau carisma , dinamism , umor , inteligenta , sociabilitate .

- Trasaturi negative : impulsivitate , tendinta de a deveni dependent(a) de unele placeri , mai mult sau mai putin interzise , lipsa de stapanire.

Dragostea irisului

Lipsa de stabilitate in relatia de cuplu , nevoia de a gusta din deliciile , particulare , a cat mai multor parteneri .Sexualitate neingradita , pasiunea pentru jocurile riscante ale seductiei.Nevoia de spontaneitate sau de inedit intr-o relatie cu un partener de cuplu.Crezi sau nu, esti compatibil(a) cu orice floare.

- Zile norocoase : miercuri , vineri.

- Numere norocoase : 1 , 10 , 19 , 28, 30.

Vrei sa stii mai multe despre iris ? Citeste : Legendele irisului


MACUL


-Specific celor nascuti in zilele de 6 , 15 , 24 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul macului

- Dorinta nesatioasa , lacoma si inflacarata de a te arunca in iubire , de a te angaja si a te implini sub focul pasiunii , senzualitate .Timiditatea se impleteste in mod constant cu nevoia de a domina; un echilibru greu de pastrat.

- Trasaturi pozitive : sensibilitate , simt de previziune , intuitie , tendinta de a fi simpatetic cu cei din jur .

- Trasaturi negative : lipsa de disciplina interioara si exterioara , dezorganizare , uneori inadecvare la realitate , tendinta catre o dependenta (droguri , alcool)

Dragostea macului

Idealismul te poate impiedica sa legi cu mare usurinta o relatie.Din cand in cand , romantismul trebuie sa lase locul intelegerii si relativitatii sanatoase dintr-o relatie de cuplu.Atunci cand ai senzatia ca esti cu adevarat langa partenerul mult visat, este posibil ca senzualitatea sa ti se descatuseze intru totul.Compatibil(a) cu papucul doamnei sau trandafirul.

- Zile norocoase : marti , joi , vineri.

- Numere norocoase : 3 , 6 , 9 , 21 , 24 , 27, 30 .

O planta despre care poti afla mai mult in Legendele florii de mac


ORHIDEEA


-Specifica celor nascuti in zilele de 7 , 16 , 25 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul orhideei

- Visul re-descoperirii sinelui pe alte meleaguri , predispozitie catre o aristocratie a spiritului , sensibilitate si traire visatoare , inclinatie catre idealism.

- Trasaturi pozitive : onestitate , simt al datoriei, sensibilitate in relatiile cu cei din jur , nevoia de a aplana conflictele .

- Trasaturi negative : naivitate, prea mare incredere in cei de langa tine , tendinta catre melancolie sau pesimism , sentimente de inadecvare.

Dragostea orhideei

O foarte mare exigenta in selectarea unui tovaras de viata , care , asigura totusi o devotiune remarcabila in cazul in care un eventual partener trece peste toate examenele impuse de tine.Odata depasite stachete inalte ale pretentiilor tale , iubirea si senzualitatea ta pot depasi orice limite.Compatibil(a) cu papucul doamnei sau floarea soarelui.

- Zile norocoase : duminica , luni.

- Numere norocoase : 12 , 20 , 21 , 29, 30 , 40 .

Floarea de orhidee in legende , mituri, simboluri


MARGARETA


-Specifica celor nascuti in zilele de 8 , 17, 26 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul margaretei

- Supradimesionarea egoului in plan exterior ascunde, uneori , o timiditate sau o lipsa de implicare interioara.Selectivitatea in alegerea amicilor dovedeste o sensibilitate sau candoare usor de ranit.


- Trasaturi pozitive : perseverenta , indrazneala , credinta / loialitate , sensibilitate.

- Trasaturi negative : incapatanare , aroganta , fragilitate , prudenta , simt de previzionare , suspiciune exagerata fata de cei din jur .

Dragostea margaretei

Ai tendinta de a-ti impune stachete foarte inalte pentru un eventual tovaras de viata. Aceasta atitudine nu te va feri de dezamagiri, iar atunci cand esti cuprins de iubire , te lasi in voia pasiunii si dedicarii , asteptand acelasi lucru de la partener.Sexualitatea ocupa locul doi dupa afectiunea emotionala , dar ce conteaza lucrul asta atunci cand , in cele din urma , iti afli partenerul pereche.Esti compatibil(a) cu : bujorul , macul , albastreaua si floarea soarelui.

- Zile norocoase : sambata.

- Numere norocoase : 4 , 8 , 22 , 24 , 26 , 31 .

Da , in blogul Dianei poti gasi cate ceva si despre acest subiect : Legendele margaretei


TRANDAFIRUL


-Specific celor nascuti in zilele de 9 , 18, 27 ale fiecarei luni.

Personalitatea si destinul trandafirului

- Consecventa si moralitatea iti aduc respect dar si dusmani .In spatele acestui “gard” de integritate se ascunde , insa, un “leopard” clocotind de pasionalitate. Dedicarea catre teluri mai indepartate sau mai apropiate , profesionale , sentimentale sau erotice , nu se lasa intimidata de nici un fel de bariere.

- Trasaturi pozitive : perseverenta , pasiune , indrazneala , curaj , putere de afirmare a sentimentelor , telurilor , si de materializare a acestora .

- Trasaturi negative : impulsivitate, lipsa de prevedere si prudenta , neglijare a vietii personale in favoarea implinirii obiectivelor profesionale sau generale.

Dragostea trandafirului

Impulsurile pasionale si sexualitatea sunt covarsitoare atunci cand ti se pare ca ai intalnit un partener pe masura ta.Te lasi intru totul in voia efervescentei erotice , asteptand aceeasi daruire din partea partenerului.Desi posezi o sensibilitate extrema in perceperea celui care este langa tine , ai tendinta de a nu fi foarte statornic.Compatibil(a) cu macul si papucul doamnei.

- Zile norocoase : marti , joi, vineri.

- Numere norocoase : 9, 15 , 18 , 24, 27, 30 .

Trandafirul are si el o (vasta) mitologie si un simbolism aparte : Legendele trandafirului



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Legendele si miturile florilor

Florile in citate, aforisme , maxime

Zodiacul celtic al arborilor | Astrologia arboricola a druizilor
Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care iti corespunde in zodiacul floral Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care iti corespunde  in zodiacul floral Reviewed by Diana Popescu on martie 21, 2010 Rating: 5

6 comentarii:

  1. forte tare ... sunt adevarate???????????

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte tare frate .........:)!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca e foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  4. ...foarte interesant si constructiv...citind ce floare iti corespunde te redescoperi...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu la inceput faceam cercetarile ptr o tema dar acum, peste 1 an, sunt pasionata

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.