Fereste-te de diavol ! | O poveste cu talc

In timpul exilului fratilor Pandava, cei insurati cu una si aceeasi femeie pe nume Draupadi, Krishna i-a vizitat pentru a se asigura ca au o viata buna si s-a hotarat sa ramana o noapte impreuna cu ei. Pentru a-si proteja femeia, cei cinci frati faceau de veghe noapte de noapte, cate unul in fiece ora. Krishna s-a oferit sa ramana si el de paza vreme de un ceas.

Poveste diavol
Unul dintre frati, Dharmaja, s-a minunat peste masura: "Tu esti protectorul intregului univers, asa ca de ce ai sta sa pazesti asupra noastra?" Cu toate acestea, el l-a avertizat pe Krishna: " Fereste-te de diavol! Eu si cu fratii mei l-am intalnit in fiecare noapte. De multe ori a incercat sa ne atace. De aceea, te rugam sa nu mai stai de paza. Ai venit sa vezi daca traim bine si nu ar trebui sa te punem in primejdie. Te rog sa mergi sa te odihnesti." Krishna i-a raspuns: " Dharmaja, asta ai inteles tu din divinitatea mea? Pe de o parte, imi acorzi rolul de protector al universului si, pe de alta parte, crezi ca nu ma pot apara pe mine insumi? Esti speriat ca demonul imi va face rau? Fii sigur ca nici un demon nu ma poate atinge. Lasa-ma, asadar, sa ma alatur veghei voastre ."

Dupa ce si-a terminat straja de o ora, Krishna s-a asezat pe o stanca si a inceput sa zambeasca in sinea lui. Cel ce urma sa faca de veghe era un alt frate Pandava, pe nume Arjuna. Acesta s-a repezit spre Krishna, temator ca diavolul i-ar fi putut face vreun rau. Atunci cand l-a zarit, insa, surazand, Arjuna s-a aruncat la picioarele lui Krishna si l-a intrebat daca nu cumva l-a infrant pe demon. Krisna i-a spus: "Arjuna, eu nu am creat niciodata diavoli si spirite rele. Atunci, cum sa face ca aceste creaturi isi fac aparitia in aceasta padure? Demonul despre care vorbesti tu nu este deloc un demon. Este doar o reflectie a trasaturilor diavolesti precum ura, mania si invidia. Mania din tine se manifesta ca un diavol. Puterea lui se mareste in aceeasi masura ca si mania din tine."

Tendintele rele ale omului sunt adevaratii demoni care il tulbura. Omul are credinta gresita ca diavolii exista si ca ei sunt de vina pentru suferintele lui. Totul nu este, de fapt, decat imaginatie si frica a sufletului. Numai omul face sa sufere un alt om si nu exista nimic care sa se asemene cu demonii. In acesta creatie nu exista diavoli si spirite rele. Arjuna si-a dat seama de adevarul spuselor lui Krishna si, din acel moment, nu a mai intalnit nici un diavol. Arjuna ii datora aceasta revelatie lui Krishna. El a ingenuncheat in fata lui Krishna si si-a aratat recunostiinta. Binele si raul nu sunt decat propriile creatii ale omului.

Poveste inspirata de o veche legenda hinduista


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cat iti valoreaza viata ? | O poveste cu talc

Un adevar simplu | O poveste cu talc

Ce este Brahman ?
Fereste-te de diavol ! | O poveste cu talc Fereste-te de diavol ! | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on martie 09, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.