Hainele dezvaluie personalitatea femeilor

Hainele cu care se imbraca o femeie de fapt o dezbraca ... de aspecte ale personalitatii pe care incearca sa le ascunda sau de intentii ce nu le-ar recunoaste nici in ruptul capului. Nu este o simpla speculatie, ci o constatare stiintifica!

Jennifer Baumgartner,experta in psihologie clinica, pretinde ca felul cum iti alegi garderoba dezvaluie celorlalti secrete pe care incerci sa le fereci in mintea ta cu sapte lacate. Astfel, decolteul prea adanc al unei femei sugereaza setea de putere si dorinta de a-i controla pe cei din jur, in timp ce un lantisor ori un medalion purtat strict la baza gatului denota nesiguranta sau probleme financiare! Asa cum declara Baumgartner : "Hainele tale releva ce se intampla in interiorul tau. Gandurile si sentimentele tale stau atarnate la vedere in sifonierul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa le privesti cu atentie".



Intr-o recenta carte, Jennifer Baumgartner, nu numai psiholog, ci si consultant in domeniul garderobei, descrie greselile pe care femeile le fac de obicei atunci cand isi cumpara haine. Multe dintre ele cad in capcana de a achizitiona numai imbracaminte de firma sau a purta tot timpul numai haine de "afaceri". Alte femei se inchisteaza de un anumit stil de a se imbraca, nemaischimbandu-si look-ul vreme de multi ani.

Femeile care poarta rochii, bluze inchise la baza gatului ori isi incheie nasturii pana la gat nu fac altceva decat sa transmita sefului lor ca "feminitatea inseamna slabiciune, si nu putere", in timp ce fiicele Evei ce poarta mereu pantofi cui (stiletto) par a fi mai putin inteligente insa inspira incredere din cauza faptului ca sunt la fel de inalte ca si barbatii din jurul lor.

Pe de alta parte, acele femei ce se imbraca mereu cu blugi sau treninguri, si au un par neingrijit, pot transmite semnalul ca se supraideintifica cu rolul lor de mame si isi suprima alte parti ale personalitatii, posibil ca urmare a unei epuizari psihice sau a unui sentiment de vinovatie.

O fata care alege sa poarte o fusta sau o rochie scurta dovedeste ca incearca sa atraga atentia asupra ei, in timp ce o femeie mai in varsta avand aceeasi preferinta are probleme in a-si accepta anii din buletin.

Baumgarten concluzioneaza foarte sugestiv :"Toate felurile noastre de comportament, de la felul cum mancam pana la barbatii cu care ne intalnim, sunt motivate de factori interni. De ce ar fi ceva diferit in modul cum ne cumparam haine sau in stilul cum le purtam? Tot ce trebuie sa faci este sa iti constientizezi obiceiurile de a cumpara, sau sa iti revezi imbracamintea din garderoba pentru a identifica niste anumite modele. Numai asa poti face o reala schimbare si sa iti gasesti o garderoba potrivita pentru noua si imbunatatita ta personalitate".


Copyright © diane.ro . 2012



Hainele care te fac sa arati ca o femeie usoara

Scrisul iti releva personalitatea | Grafologia ca stiinta si arta

Culoarea hainelor si personalitatea
Hainele dezvaluie personalitatea femeilor Hainele dezvaluie personalitatea femeilor Reviewed by Diana Popescu on aprilie 01, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.